2024.04.22, Hétfő
Csaknem negyedmilliárdos beruházással bővíti kapacitását a pécsi Somapak Kft.
Illusztráció: pixabay.com

Csaknem negyedmilliárdos beruházással bővíti kapacitását a pécsi Somapak Kft.

MTI

2022.03.20. 13:39

A vállalat egy CNC megmunkálóközpontot és öt tonna teherbírású futódarut szerez be, üzem- és raktárcsarnokot épít és informatikai fejlesztéseket hajt végre.

Csaknem negyedmilliárd forintos beruházással új gyártócsarnokot épít, eszközöket szerez be és informatikai fejlesztéseket végez a pécsi Somapak Csomagolástechnikai Gépgyártó Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

Az 1987-ban alapított, 55 alkalmazottal dolgozó, élelmiszer- és dohányiparban alkalmazott csomagolástechnikai gépek gyártásával és exportálásával foglalkozó magyar tulajdonú cég 245,4 millió forintot fordít a beruházásra pécsi telephelyén, ehhez 171,8 millió forintos támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop).

A vállalat egy CNC megmunkálóközpontot és öt tonna teherbírású futódarut szerez be, üzem- és raktárcsarnokot épít és informatikai fejlesztéseket hajt végre idén novemberig versenyképessége, kapacitása növelése és piaci pozíciójának megerősítése érdekében.

A olasz-magyar vegyesvállalatként alapított cég 1995-ben teljes mértékben magyar - családi tulajdonú - társasággá vált. A Somapak profilja évről-évre bővült: 2002-től tevékenységi körük CNC-alkatrészgyártással, illetve lemeztechnológiával is gyarapodott.

Bognár Balázs, ügyvezető az MTI érdeklődésére közölte a román és szlovák piacokra is termelő társaság 2021-ben 1,66 milliárd forintos árbevétel, azon belül 20 millió forintos export mellett, mintegy 250 millió forintos adózott eredményt ért el, idén pedig szeretnék tartani a tavaly elért eredményeket.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2020-ban 902 millió forint volt, több mint 220 milliós adózott eredménnyel, míg egy évvel korábban 1,17 milliárd forintos bevétel mellett 283 millió forintos profitot szerzett.

Helyi hírekPécsgyártócsarnokfejlesztés