2024.03.29, Péntek
Együttműködik a PTE és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Illusztráció: pixabay.com

Együttműködik a PTE és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

univpecs.com

2022.03.04. 08:04

A régió intézményeinek közös érdeke, hogy elősegítsék a digitális tudáson, az új technológiákon alapuló versenyképes szolgáltatások és termelőtevékenység kifejlődését Pécsett, Baranya megyében és a Dél-Dunántúlon.

A Pécsi Tudományegyetem és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös célja a régióban, Baranya megye településein, Pécs városában a gazdaság versenyképességén keresztül a gazdasági, társadalmi fejlődésének elősegítése, tőke és munkabérjövedelmek emelése, az életminőség javítása, a prosperáló helyi gazdaság és társadalom létrehozása. Ennek érdekében a felek együttműködési megállapodást írtak alá az iparkamara székházában március 2-án. Az aláírást követően további meghívott vendégek részvételével kötetlen beszélgetés folyt a témában - olvasható az univpecs.com oldalon.

Baranya megye és a régió gazdasági, társadalmi fejlődése a XXI. században a tudásintenzív gazdaságon alapul. A helyi iparnak be kell kapcsolódnia a negyedik ipari forradalom technológiai fejlődési hullámába, a régió intézményeinek közös érdeke, hogy elősegítsék a digitális tudáson, az új technológiákon alapuló versenyképes szolgáltatások és termelőtevékenység kifejlődését Pécsett, Baranya megyében és a Dél-Dunántúlon.

A stratégiai megállapodást követően a legújabb, konkrétumokat és határidőket tartalmazó együttműködési megállapodást dr. Miseta Attila rektor, dr. Síkfői Tamás, a PBKIK elnöke, valamint Decsi István kancellár írták alá.

További részletek ide kattintva érhetők el. 

Helyi hírekPécsPécsi TudományegyetemPécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodás