2024.05.24, Péntek
Építőipari
Illusztráció: pexels.com

Építőipari "okos állványt" fejleszt a baranyai Caadex Kft.

MTI

2022.03.17. 08:23

Az állványrendszert szenzorokkal látják el, amelyek folyamatosan adatokat szolgáltatnak a felhasználónak az eszköz állapotáról.

A mindszentgodisai Caadex Kft. építőipari "okos állványt" fejleszt 640 millió forintból, amely képes figyelmeztetni használóját, ha az összeállítás során hiba történt, vagy az állványrendszer karbantartást igényel - közölte a társaság az MTI-vel.

A bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó Baranya megyei magyar, családi kft. közleménye szerint az állvány stabilabb, biztonságosabb és megbízhatóbb lesz a piacon jelenleg elérhető termékeknél. Egy stabil, jól illesztett vasszerkezet létrehozását célozták meg, amely illesztési pontjainak magas száma miatt nagymértékben ellenáll a csavarodásnak és oldalirányú mozgásoknak. Az állványrendszert szenzorokkal látják el, amelyek folyamatosan adatokat szolgáltatnak a felhasználónak az eszköz állapotáról.

A fejlesztéshez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alaptól 321 millió forintos, vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el a cég.     

A több mint száz embert foglalkoztató társaság az MTI érdeklődésére közölte, hogy termékeinek túlnyomó részét külföldön - például Svájcban, Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban - értékesíti. A cég 2021-ben 4,28 milliárd, egy évvel korábban 2,6 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye 2021-ben 445,3 millió, 2020-ban pedig 222,6 millió forint volt.

Közölték, hogy a társaság idei kilátásai a magas energiaárak és az általános anyaghiány miatt nem kedvezőek, de bíznak abban, hogy a tavalyinál nem zárnak rosszabb évet 2022-ben.

Helyi hírekMindszentgodisaállványinnováció