2024.04.25, Csütörtök
Új irodaépülettel bővül a baranyai kormányhivatal
Illusztráció: pixabay.com

Új irodaépülettel bővül a baranyai kormányhivatal

MTI

2022.03.16. 07:45

A háromszintes, ezer négyzetméteres épület az építésügyi és örökségvédelmi főosztály dolgozóinak biztosít majd modern munkakörülményeket.

Új irodaépülettel bővül a Baranya Megyei Kormányhivatal, a 720 millió forintból ez év nyarára elkészülő ingatlan bokrétaünnepét március 11-én tartották Pécsett.

Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztos az eseményen azt mondta: az alacsony költséggel üzemeltethető háromszintes, ezer négyzetméteres épület az építésügyi és örökségvédelmi főosztály dolgozóinak biztosít majd modern munkakörülményeket.

A beruházás emellett segíti a kormányhivatal elaprózott, részben korszerűtlen ingatlanállományának felszámolását, csökkenti a hivatal felújítási, karbantartási kiadásait - fűzte hozzá a miniszteri biztos.
Domokos Péter hangsúlyozta, a közigazgatás fejlesztése soha véget nem érő folyamat, állandóan lépést kell tartani a legújabb igényekkel, elvárásokkal.

A kormányhivatalok és járási hivatalok rendszerének felállításával a legnagyobb volumenű változás kezdődött az államigazgatásban az 1867-es kiegyezés óta - fogalmazott.
A miniszteri biztos az egy évtizede tartó erőfeszítések eredményei között említette a kevesebb bürokráciát, az egyszerűsített és gyorsított eljárásokat, az online ügyintézési lehetőséget, az igényekhez igazodó szolgáltatásokat.

Domokos Péter kitért arra, hogy az informatikai fejlesztések és az ügyintézés egyszerűsítése mellett az infrastruktúrát is fejlesztik, 2012 óta 50 milliárd forint európai uniós és saját forrásból 500 kormányhivatali ingatlan energetikai korszerűsítése valósult és valósul meg Magyarországon, ebből 2020-ban 41, 2021-ben 21 épület rekonstrukciója történt meg.

Hoppál Péter (Fidesz-KDNP), Baranya 2. számú választókörzetének az április választáson újrainduló képviselője hangsúlyozta, a pécsi fejlesztés is bizonyítja: a kormány a baranyaiak és a pécsiek első számú és legfontosabb partnere.

Az új épület révén még hatékonyabbá, gyorsabbá válik az államigazgatás, a közigazgatás szolgálata, a koronavírus-járvánnyal és az ukrajnai háború elől menekülőkkel összefüggő feladatok ellátása - fűzte hozzá.

Horváth Zoltán baranyai kormánymegbízott arról szólt, hogy a kormányhivatal munkatársai Baranyában több mint száz épületben dolgoznak, az ingatlanportfólió racionalizálása folyamatos feladatot jelent, az épületek többsége megújult az elmúlt években.

Helyi hírekBaranya Megyei KormányhivatalKormányablakirodaház