2024.03.19, Kedd
Megújult a park a pécsi Balokány-ligetben
Illusztráció: pixabay.com

Megújult a park a pécsi Balokány-ligetben

MTI

2022.06.23. 08:47

Felújították a tószínpad előtti nézőteret, új díszburkolatot raktak le, rendbehozták a tó körüli sétányt, felújították a szökőkutakat, valamint új padokat helyeztek ki.

Megnövelték a zöldfelületet, árnyékos játszóteret hoztak létre és új padokat helyeztek ki a - 2010-es kulturális főváros program keretében felépített Kodály Központ és Zsolnay Kulturális Negyed között elhelyezkedő - pécsi Balokány-ligetben.

A baranyai megyeszékhely városüzemeltetési feladatait ellátó Biokom NKft. közleményében azt írta: a parkot üzemeltető egyesület és a társaság összefogásának köszönhetően felújították a tószínpad előtti nézőteret, új díszburkolatot raktak le, rendbehozták a tó körüli sétányt, felújították a szökőkutakat, valamint új padokat helyeztek ki.

A mintegy tízmillió forintba kerülő beruházás keretében a tó környezetében csaknem háromezer virágpalántát és háromszáz cserjét, valamint tizennégy facsemetét ültettek el.

Az üzemeltető Balokány-ligetért Egyesület egy állandó büfé megnyitását is tervezi a tó melletti közösségi épületben, továbbá hamarosan a csónakázás is újraindulhat a tavon - jelezték a kommünikében.

A közleményben beszámoltak arról is, hogy más pécsi parkokban is várhatók felújítások: az Éger-völgyben már zajlanak a munkálatok és hamarosan megkezdődik a Melinda park, a Magyar Lajos-tömb, továbbá a Keller János-tömb megújítása.

Helyi hírekPécsBalokány-ligetfelújítás