2024.07.18, Csütörtök

felújítás

Lezárult a pécsi városi sportcsarnok felújítása

2023.12.06

Helyi hírek

Több mint 800 millió forint európai uniós forrás felhasználásával végeztek el energiahatékonyságot növelő fejlesztéseket a Lauber Dezsőről elnevezett városi sportcsarnokban - közölte a pécsi önkormányzat szerdán az MTI-vel.

Befejeződött a szigetvári várat körülvevő park felújítása

2022.07.30

Helyi hírek

a Zrínyi-várat körülvevő, csaknem nyolchektáros parkban megújították a növényeket, a sétaútvonalakat, a közvilágítást, és új utcabútorokat helyeztek el.

Megújult a park a pécsi Balokány-ligetben

2022.06.23

Helyi hírek

Felújították a tószínpad előtti nézőteret, új díszburkolatot raktak le, rendbehozták a tó körüli sétányt, felújították a szökőkutakat, valamint új padokat helyeztek ki.

Bölcsődét újítottak fel Pécs belvárosában

2022.04.01

Helyi hírek

A létesítmény falait szigetelték, kicserélték a tetőzetét, a nyílászáróit, modernizálták, energiatakarékossá alakították a fűtési rendszerét, továbbá napelemeket szereltek fel az intézményre.

Megújult a várkert Siklóson

2021.11.08

Helyi hírek

Megújították a zöldterületeket, korszerű sétautakat építettek, játszóteret létesítettek és térfigyelő kamerarendszert telepítettek.

Óvodát újítottak fel Pécs keleti külvárosában

2021.09.05

Helyi hírek

A beruházás során szigetelték az épület falait, új nyílászárókat építettek be, továbbá megújították a fűtési rendszert.

Megkezdődik a szigetvári várat körülvevő park felújítása

2021.04.18

Helyi hírek

A Zrínyi-várat körülvevő, csaknem nyolc hektáros parkban megújítják a növényállományt, a sétaútvonalakat, a közvilágítást, továbbá új utcabútorokat helyeznek el.

78 millió Forintból újult meg a babarci óvoda

2020.06.22

Aktuális

78 millió forintból újult meg a babarci óvoda teljes épülete, amely összesen 50 gyermek óvodai ellátását tudja biztosítani a jövőben.

Megújult az óvoda Pécs keleti külvárosában

2020.05.27

Aktuális

Megújult az óvoda Pécs hirdi városrészében csaknem százmillió forintos európai uniós, valamint önkormányzati forrás felhasználásával, a gyermekek e héttől vehették birtokba az intézményt - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Megújult a Babits aulája

2020.01.22

Aktuális

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar beiskolázási stratégiájának megfelelően egy újabb középiskolával fűzte szorosabbra kapcsolatát: a pécsi PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma is csatlakozott a KTK kiemelt középiskolai partnerei közé.

Újra látogatható a pécsi Barbakán-bástya

2019.12.06

Aktuális

Újra látogatható a 2018 óta balesetveszély miatt elzárt pécsi belvárosi körbástya, a Barbakán-bástya - jelentette be a műemléknél a baranyai megyeszékhely polgármestere csütörtökön.

Ünnepi és hajnali misék idejére ismét kinyit a felújítás alatt álló pécsi székesegyház

2019.11.27

Aktuális

Advent idején ünnepi és hajnali szentmisék alkalmával ismét fogad látogatókat az októbertől belső felújítás miatt zárva tartó pécsi székesegyház - tájékoztatta a Pécsi Egyházmegye az MTI-t.

Templomokat, kápolnákat újított fel a pécsi katolikus egyházmegye

2019.10.19

Aktuális

Négy településen templomokat, kápolnákat újított fel a pécsi katolikus egyházmegye egy kulturális és vallási turizmust elősegítő projekt keretében.

Megújultak Mohács szociális bérlakásai

2019.09.24

Aktuális

Mohács déli városrészében 19 szociális bérlakást újított fel Mohács Város Önkormányzata az utóbbi időszakban.

Folyamatosan újulnak meg Mohács közintézményei

2019.07.22

Aktuális

Évente sokmillió forintot költ az önkormányzat az általa fenntartott intézmények felújítására, állagmegóvására, korszerűsítésére: e feladatok nem kis hányadát nyáron végzi a polgármesteri hivatal erre szakodosott munkacsoportja. Érthető, az óvodákban a pár hetes nevelési szünet idejét igyekeznek kihasználni.

Megújult a Zrínyi-várat övező park Szigetváron

2022.08.31

Helyi hírek

Megújították az Almás-patakon átívelő hidakat is, továbbá a parkolóhelyek elérését szolgáló útvonalakat burkolattal látták el.

Megújult a világörökség részét képező Ókeresztény Mauzóleum Pécsen

2022.06.27

Helyi hírek

A Cella Septichora, azaz a járófelszínen üvegtetővel fedett hétkaréjos temetkezési épület teljes gépészete megújul, gondoskodnak a szigetelési feladatok elvégzéséről, míg a pécsi Apáca utca 8. szám alatti örökségvédelmi építmény védelmét is elvégzik.

Megkezdődött a régészeti múzeum felújítása Pécsen

2022.05.04

Helyi hírek

A meglévő, leromlott állapotú épület teljes felújítása és a kiállítási terek interaktívvá tétele történik meg.

Megújult a Gubacsos-kulcsosház a Mecsekben

2022.03.29

Helyi hírek

A kulcsosház és melléképülete 14 vendég számára nyújt pihenési lehetőséget.

Korszerűsítették és bővítették a bölcsődét Beremenden

2021.09.25

Helyi hírek

A bölcsőde két csoportszobájának bővítésével összesen huszonöt gyermeket tudnak elhelyezni a korábbi húsz helyett.

Világörökségi helyszínek újulnak meg Pécsett

2021.07.14

Helyi hírek

A Világörökség Bizottság értékelése szerint a 4. századi ókeresztény kápolnák, a temető és annak festett sírkamrái építészeti és művészeti szempontból is egyedülálló bizonyítékai egy különleges történelmi folytonosságnak.

160 millió forintból újult meg a mágocsi iskola

2020.06.23

Aktuális

160 millió forintból újult meg a Mágocs-Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, amelybe ősztől 133 gyermek járhat a szülők elvárásainak megfelelő, korszerű környezetben iskolába – mondta Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke az iskola átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Mágocson.

A tervek szerint haladnak a felújítási munkálatok a pécsi székesegyházban

2020.05.31

Aktuális

Az ütemterv szerint halad a pécsi székesegyház tavaly ősz óta zajló, kormányzati támogatásból megvalósuló belső felújítása, ezért a bazilika épületét egyelőre továbbra sem látogathatják a hívek és a turisták - közölte a Pécsi Egyházmegye az MTI-vel.

Megkezdődött az egykori Pintér-villa felújítása és bővítése

2020.03.19

Aktuális

2020. március 11-én a munkaterület átadásával és a földmunkákkal megkezdődött a tettyei Pintér-kert Arborétum területén a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság központi épületének otthont adó Pintér-villa felújítása.

Megújulnak a komlói hajléktalanellátó intézmények

2020.01.08

Aktuális

Csaknem ötvenmillió forintból, európai uniós támogatás felhasználásával újítják fel és bővítik az otthontalanokat befogadó intézményeket Komlón - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

Több mint 1,2 milliárd forintból modernizálta egy szántódi, szolnoki és harkányi üzletét a SPAR

2019.11.29

Gazdaság

Az idén novemberben újranyitott egységek mindegyikébe környezetkímélő, energiatakarékos világítás- és hűtéstechnikát telepítettek. A Balaton-parti és az alföldi áruházban SPAR to Go is gondoskodik a fogyasztók minőségi kiszolgálásáról.

Megújul a közlekedési hatóság műszaki vizsgasora Pécsett

2019.11.06

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal közlekedési hatóságának Pécs, Hengermalom u. 2. szám alatti telephelyén 2019. november 6-tól felújítási munkák zajlanak.

Megújult a máltai szeretetszolgálat dél-dunántúli régiós központja Pécsen

2019.10.03

Aktuális

Befejeződött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) dél-dunántúli régiós központjának 300 millió forintból megvalósuló, hét éven át tartó felújítása Pécsen.

Terv szerint halad a komlói vásárcsarnok felújítása

2019.08.02

Aktuális

Elkészült a garázsok közötti parkoló és az ütemtervnek megfelelően zajlanak a komlói vásárcsarnok külső és belső renoválási munkálatai. A több mint 700 millió forintos, háromnegyed részben európai uniós forrásból finanszírozott beruházás adventre készülhet el.

Kiegészítő kormányzati támogatást kapott Komló a vásárcsarnok felújításához

2019.07.01

Aktuális

Csaknem 140 millió forintos kiegészítő támogatást kapott Komló a város vásárcsarnokának korszerűsítésére a kormányzattól - közölte a település önkormányzata az MTI-vel.