2021.10.20, Szerda

felújítás

Világörökségi helyszínek újulnak meg Pécsett

2021.07.14

Helyi hírek

A Világörökség Bizottság értékelése szerint a 4. századi ókeresztény kápolnák, a temető és annak festett sírkamrái építészeti és művészeti szempontból is egyedülálló bizonyítékai egy különleges történelmi folytonosságnak.

160 millió forintból újult meg a mágocsi iskola

2020.06.23

Aktuális

160 millió forintból újult meg a Mágocs-Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, amelybe ősztől 133 gyermek járhat a szülők elvárásainak megfelelő, korszerű környezetben iskolába – mondta Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke az iskola átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Mágocson.

A tervek szerint haladnak a felújítási munkálatok a pécsi székesegyházban

2020.05.31

Aktuális

Az ütemterv szerint halad a pécsi székesegyház tavaly ősz óta zajló, kormányzati támogatásból megvalósuló belső felújítása, ezért a bazilika épületét egyelőre továbbra sem látogathatják a hívek és a turisták - közölte a Pécsi Egyházmegye az MTI-vel.

Megkezdődött az egykori Pintér-villa felújítása és bővítése

2020.03.19

Aktuális

2020. március 11-én a munkaterület átadásával és a földmunkákkal megkezdődött a tettyei Pintér-kert Arborétum területén a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság központi épületének otthont adó Pintér-villa felújítása.

Megújulnak a komlói hajléktalanellátó intézmények

2020.01.08

Aktuális

Csaknem ötvenmillió forintból, európai uniós támogatás felhasználásával újítják fel és bővítik az otthontalanokat befogadó intézményeket Komlón - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

Több mint 1,2 milliárd forintból modernizálta egy szántódi, szolnoki és harkányi üzletét a SPAR

2019.11.29

Gazdaság

Az idén novemberben újranyitott egységek mindegyikébe környezetkímélő, energiatakarékos világítás- és hűtéstechnikát telepítettek. A Balaton-parti és az alföldi áruházban SPAR to Go is gondoskodik a fogyasztók minőségi kiszolgálásáról.

Megújul a közlekedési hatóság műszaki vizsgasora Pécsett

2019.11.06

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal közlekedési hatóságának Pécs, Hengermalom u. 2. szám alatti telephelyén 2019. november 6-tól felújítási munkák zajlanak.

Megújult a máltai szeretetszolgálat dél-dunántúli régiós központja Pécsen

2019.10.03

Aktuális

Befejeződött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) dél-dunántúli régiós központjának 300 millió forintból megvalósuló, hét éven át tartó felújítása Pécsen.

Terv szerint halad a komlói vásárcsarnok felújítása

2019.08.02

Aktuális

Elkészült a garázsok közötti parkoló és az ütemtervnek megfelelően zajlanak a komlói vásárcsarnok külső és belső renoválási munkálatai. A több mint 700 millió forintos, háromnegyed részben európai uniós forrásból finanszírozott beruházás adventre készülhet el.

Kiegészítő kormányzati támogatást kapott Komló a vásárcsarnok felújításához

2019.07.01

Aktuális

Csaknem 140 millió forintos kiegészítő támogatást kapott Komló a város vásárcsarnokának korszerűsítésére a kormányzattól - közölte a település önkormányzata az MTI-vel.

Félmilliárd forintból újult meg Mohácson a Szepessy park és környéke

2019.06.12

Aktuális

Átadták a több mint félmilliárd forintból megújult 2,5 hektáros Szepessy parkot Mohácson - tájékoztatta a mohácsi önkormányzat szerdán az MTI-t.

Megújult a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium

2019.05.06

Kultúra

A tavasz során a Szepessy tér környékén járók örömmel tapasztalhatták, hogy megújult a gimnázium barokk műemlék épülete.

Jövő nyárig újul meg, s kap új funkciókat a Duna-part egykori gyártelepe

2019.04.02

Aktuális

Nemrég végre leült a szállongó téglapor a Duna-parton a volt Selyemgyár és a szintén már csak múlt idejű Temaforg területén folyó, tavaly nyáron megkezdett bontási munkálatok után.

Jó ütemben halad a pécsi Budai utcai óvoda és bölcsőde felújítása

2019.03.24

Aktuális

Közel 80 százalékos készültségben van a Budai Nagy Antal utcai óvoda és bölcsőde mindösszesen félmilliárd forintos fejlesztési forrásokból finanszírozott teljes felújítása – derült ki azon a munkaterület-bejáráson, amelyen Páva Zsolt polgármester vett részt és adott rövid tájékoztatást a munkálatokról hétfőn.

Csaknem 340 millióból újítják fel a nagyharsányi szoborparkot

2019.02.27

Aktuális

Csaknem 340 millió forintos beruházással megújul a Villány szomszédságában található nagyharsányi szoborpark - tájékoztatta a fenntartó Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) az MTI-t.

Megkezdődik a szigetvári várat körülvevő park felújítása

2021.04.18

Helyi hírek

A Zrínyi-várat körülvevő, csaknem nyolc hektáros parkban megújítják a növényállományt, a sétaútvonalakat, a közvilágítást, továbbá új utcabútorokat helyeznek el.

78 millió Forintból újult meg a babarci óvoda

2020.06.22

Aktuális

78 millió forintból újult meg a babarci óvoda teljes épülete, amely összesen 50 gyermek óvodai ellátását tudja biztosítani a jövőben.

Megújult az óvoda Pécs keleti külvárosában

2020.05.27

Aktuális

Megújult az óvoda Pécs hirdi városrészében csaknem százmillió forintos európai uniós, valamint önkormányzati forrás felhasználásával, a gyermekek e héttől vehették birtokba az intézményt - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Megújult a Babits aulája

2020.01.22

Aktuális

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar beiskolázási stratégiájának megfelelően egy újabb középiskolával fűzte szorosabbra kapcsolatát: a pécsi PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma is csatlakozott a KTK kiemelt középiskolai partnerei közé.

Újra látogatható a pécsi Barbakán-bástya

2019.12.06

Aktuális

Újra látogatható a 2018 óta balesetveszély miatt elzárt pécsi belvárosi körbástya, a Barbakán-bástya - jelentette be a műemléknél a baranyai megyeszékhely polgármestere csütörtökön.

Ünnepi és hajnali misék idejére ismét kinyit a felújítás alatt álló pécsi székesegyház

2019.11.27

Aktuális

Advent idején ünnepi és hajnali szentmisék alkalmával ismét fogad látogatókat az októbertől belső felújítás miatt zárva tartó pécsi székesegyház - tájékoztatta a Pécsi Egyházmegye az MTI-t.

Templomokat, kápolnákat újított fel a pécsi katolikus egyházmegye

2019.10.19

Aktuális

Négy településen templomokat, kápolnákat újított fel a pécsi katolikus egyházmegye egy kulturális és vallási turizmust elősegítő projekt keretében.

Megújultak Mohács szociális bérlakásai

2019.09.24

Aktuális

Mohács déli városrészében 19 szociális bérlakást újított fel Mohács Város Önkormányzata az utóbbi időszakban.

Folyamatosan újulnak meg Mohács közintézményei

2019.07.22

Aktuális

Évente sokmillió forintot költ az önkormányzat az általa fenntartott intézmények felújítására, állagmegóvására, korszerűsítésére: e feladatok nem kis hányadát nyáron végzi a polgármesteri hivatal erre szakodosott munkacsoportja. Érthető, az óvodákban a pár hetes nevelési szünet idejét igyekeznek kihasználni.

Megújult a pécsi székesegyház előtti Dóm tér

2019.06.29

Aktuális

Ünnepélyes keretek között adták át Pécs egyik legismertebb és legszebb helyét, a Székesegyház előtti Dóm teret. A beruházás összesen mintegy 600 millió forintból, nagyrészt kormányzati támogatásból valósult meg. A felújított Dóm tér június 22-ei átadásának, megáldásának napja kiemelt jelentőségű, hiszen 128 évvel ezelőtt ugyanekkor szentelték fel a székesegyházat.

Hétfőn újraindul a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron

2019.05.26

Aktuális

Két hétig tartottak a karbantartási munkálatok a pályaudvaron, ahol többek közt újraaszfaltozták az utasforgalmi területeket és a területen található teljes hálózatán javították a vasúti pályát.

Felújítás miatt ötnapos útlezárás lesz Pécsen, a Megyeri úti vasúti átjáróban

2019.04.05

Aktuális

A MÁV felújítási munkákat végez Pécsen, a Budapest–Pécs vonal és a Megyeri út kereszteződésében lévő vasúti átjáróban.

Megszépül a szökőkút a komlói városháza előtt

2019.03.27

Aktuális

Felújítja a komlói önkormányzat a Városház téren álló szökőkutat. A helyiek körében nagyon népszerű látványosság a május elsejei ünnepségekre készül majd el.

Nyolcmilliárdból újítja fel Pécs szennyvíztelepét a Strabag

2019.03.22

Gazdaság

Nyolcmilliárd forintos forrásból 2021 őszére teljesen megújul a pécsi Tettye Forrásház Zrt. pécsi szennyvíztelepe - hangzott el a baranyai megyeszékhely nyugati határában működő, 170 ezer ember szennyvizét kezelő létesítményben tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Két hétre lezárják a budapesti Keleti pályaudvart

2019.02.26

Helyi hírek

A felújítások után kevesebb késésre számíthatnak az utasok.