2024.02.27, Kedd
Baranyában hét helyszínen van lehetőség a lejáró okmányok hétvégi cseréjére
Illusztráció: pixabay.com

Baranyában hét helyszínen van lehetőség a lejáró okmányok hétvégi cseréjére

MTI

2022.06.02. 08:28

A Baranya megyében működő kormányablakok közül hétvégén nyitva álló hét egység - három pécsi, valamint a komlói, a mohácsi, a siklósi és a szigetvári - 8 és 14 óra között fogadja az ügyfeleket.

Baranya megyében hét, közöttük három pécsi helyszínen cserélhetők a lejáró okmányok június végéig szombaton és vasárnap is - közölte a Pécsi Járási Hivatal vezetője.

Csiki László a Baranya Megyei Kormányhivatal uránvárosi kormányablakánál emlékeztetett: június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár.

Mint mondta, cseréjük megkönnyítése érdekében van nyitva e hétvégétől az összes budapesti, valamint több mint 120 kijelölt vidéki kormányablak szombaton és vasárnap is.

A Baranya megyében működő kormányablakok közül hétvégén nyitva álló hét egység - három pécsi, valamint a komlói, a mohácsi, a siklósi és a szigetvári - 8 és 14 óra között fogadja az ügyfeleket, azonban - hívta fel a figyelmet - a hétvégi napokon kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt, illetve június 30-ig meghosszabbított érvényességű személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.
Közölte: az ügyfeleknek előzetes időpontfoglalásra nincs szükségük, azonban az meggyorsíthatja az ügyintézést.

A Miniszterelnökség tájékoztatta az MTI-t arról, hogy e hétvégétől nyitva vannak a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfelek előtt.

A közlés szerint online, ügyfélkapun keresztül is intézhető a jogosítvány automatikus meghosszabbítása, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt.

Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a lejárt forgalmi engedély miatt nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

Azt javasolták, hogy indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a nyitvatartást a kormányablakok weboldalán és jelezték azt is, hogy pünkösdvasárnapra és pünkösdhétfőre nem vonatkozik a rendkívüli nyitva tartási akció, azon a két napon nem fogadnak ügyfeleket a kijelölt hivatalok sem.

Helyi hírekBaranya megyePécslejárt okmányBaranya Megyei KormányhivatalKormányablak