2024.05.23, Csütörtök
Jól halad a pécsi klinika gyermeksürgősségi ellátást érintő 2,5 milliárdos beruházása
Illusztráció: pexels.com

Jól halad a pécsi klinika gyermeksürgősségi ellátást érintő 2,5 milliárdos beruházása

MTI

2022.10.06. 08:06

Gyermekgyógyászati klinika új, 1300 négyzetméteres sürgősségi központjának megépítése mellett az intézményegység meglévő, közel ugyanekkora részének felújítását is elvégzik a projekt keretében.

Elérte legmagasabb pontját a pécsi gyerekklinika új sürgősségi központjának épülete. A beruházás egy 2,5 milliárd forintos, európai uniós támogatással zajló fejlesztés részeként, jó ütemben zajlik - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az MTI-vel.

A baranyai felsőoktatási intézmény közleményében azt írták, hogy régió legmagasabb szintű ellátóhelyeként működő gyermekgyógyászati klinika új, 1300 négyzetméteres sürgősségi központjának megépítése mellett az intézményegység meglévő, közel ugyanekkora részének felújítását is elvégzik a projekt keretében.

A gyermeksürgősségi és -baleseti ellátás fejlesztését érintő munkálatok során új, három ultramodern műtőt magában foglaló korszerű műtőblokk jön létre, nagyobb és modernebb, gyermekbarát kórtermek épülnek a baleseti, a sebészeti és a fül-orr-gége részlegen, továbbá a pályázat keretében több mint félmilliárd forintból a klinika orvosi eszközparkját is modernizálják.

A beruházás az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) hat magyarországi intézményt érintő, közel 11 milliárd forintos pályázatának részeként valósul meg 2023 március végéig, azzal hosszútávon biztosítható a dél-dunántúli régió centralizált gyermekbaleseti ellátása - olvasható a PTE internetes oldalán található projektleírásban.

Helyi hírekPécsEFOPPécsi TudományegyetemgyerekklinikaPécsi Gyermekgyógyászati Klinika