2024.04.25, Csütörtök
Négy új autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz Baranya vármegyében
Kép: Volánbusz Zrt.

Négy új autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz Baranya vármegyében

MTI

2023.05.16. 10:54

Nettó 340 millió forintért vásárolt négy új Volvo autóbusszal fiatalodott a Volánbusz Baranya vármegyei járműállománya - közölte a Volánbusz Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A nagy befogadóképességű, hosszított szóló kivitelű Volvo B6SC-8900 típusú buszok a Pécs és Mohács, illetve a Pécs és Szigetvár között utazókat szolgálják majd - írták közleményükben megjegyezve, hogy e vonalakon évente csaknem 120 ezren utaznak autóbusszal.

Az alacsony belépésű, akadálymentes kialakítású buszok légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is rendelkeznek.

A Volánbusz 2018 óta Baranya vármegyei, csaknem 300 darabos buszállományának egy jelentős részét már lecserélte. Eddig 50 új autóbusz érkezett a flottába, amely május elején tovább frissült újabb négy dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel - olvasható a közleményben, amely szerint a vármegyei helyközi buszok átlagéletkora jelenleg 11,8 év.

A Volánbusz Baranya vármegyében 170 helyközi és 27 helyi autóbuszvonalon, 497 autóbusz-vezetővel szállítja utasait - olvasható a kommünikében.

A társaság jelezte: már nincs olyan járása az országnak, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai, miután a MÁV-Volán-csoport jármű-fiatalítási programjában - az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően - 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz az elmúlt öt évben, és a vállalat további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással.

Az új járműveken országbérlettel és a megfelelő vármegyebérletekkel is lehet utazni - hívták fel a figyelmet, kiemelve, hogy már több mint 300 ezer darabot vásároltak az utasok az új bérlettípusokból, amelyekkel korlátlanul lehet utazni 30 napig.

Az új bérlettípusok a MÁV applikációban, a MÁV-START és a Volánbusz jegypénztáraiban, a jegyautomatákból, a Volánbusz autóbusz-vezetőinél és a BKK értékesítési csatornáin is megválthatók. A vármegye- és országbérletekről az orszagberlet.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni - írták.

Helyi hírekBaranya megyeVolánbusz Zrt.autóbusz