2024.04.28, Vasárnap
Önálló pavilonnal vesz részt az innsbrucki nemzetközi művészeti vásáron a PTE
Fotó: ARTfair Innsbruck / Facebook

Önálló pavilonnal vesz részt az innsbrucki nemzetközi művészeti vásáron a PTE

MTI

2023.10.27. 09:00

Kiemelt vendégként, saját pavilonnal mutatkoznak be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) művészeti karának hallgatói és oktatói a hétvégén zajló ARTfair Innsbruck nemzetközi művészeti vásáron Ausztriában.

A PTE Művészeti Karának MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy Ausztria legnagyobb, 27. alkalommal megrendezett művészeti kiállításán és vásárán csaknem húszfős, a kar oktatóiból és diákjaiból álló kiállítói csoport mutatkozik majd be.

Közölték: a pécsi művészeti kar részvétele az ARTfair Innsbruck 2023-on azért kiemelkedő jelentőségű, mert csak egy - saját országát is képviselő - felsőoktatási intézmény vehet részt a kiállításon, illetve mert olyan művészeti produkciókat vonultat fel a kar, melyek ritkán jelennek meg ilyen összetettségben.

A Pótápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár fővédnöksége és Szili Katalin, határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki főtanácsadó védnökségével nyíló, több mint 200 négyzetméter alapterületű pécsi pavilonban 100-nál több képző- és iparművészeti alkotás tekinthető majd meg, de a rendezvény keretében többször fellépnek a kar zeneművész hallgatói is.

A kommünikében Lengyel Pétert, a kar dékánját idézve kitértek rá: a pécsi kar az országban egyedülálló módon "a művészeti élet teljes keresztmetszetét reprezentálja a zeneművészeti, képzőművészi, alkalmazott művészeti és táncművészeti szakjaival", a nemzetközi bemutatkozás ezért "inspiráló és fontos a hallgatóik számára".

Helyi hírekPécsi Tudományegyetem (PTE )PécsARTfair Innsbruckképzőművészetausztria