2023.09.25, Hétfő

képzőművészet

Csontváry170 - Péntektől látható a Szépművészeti kiállítása

2023.04.12

Helyi hírek

Közös kiállítással ünnepli Csontváry Kosztka Tivadar születésének 170. évfordulóját a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. Az életművet átfogó módon bemutató tárlat péntektől három hónapig látogatható a Szépművészeti Múzeumban, ezt követően pedig Pécsen lesz látható.

Csontváry170 - Közös kiállítással emlékeznek Csontváry Kosztka Tivadarra Budapesten és Pécsett

2023.03.01

Helyi hírek

Közös kiállítással emlékezik a 170 éve született Csontváry Kosztka Tivadarra a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. Az évfordulós tárlat Budapesten április 13-tól, Pécsen pedig augusztus 1-jétől lesz látható.

Hallgatók képzőművészeti alkotásait bocsátják árverésre Pécsen

2022.12.04

Helyi hírek

Az Aukció 2022 - jelenleg az egyetem tulajdonát képező - alkotásainak árveréséből befolyó összeg kisebb részben az alkotókhoz, jelentősebb hányadban a művészeti karhoz kerül eszközfejlesztési célokkal.

Összművészeti fesztivált rendeznek a Pécsi Harmadik Színházban

2022.05.27

Helyi hírek

A Konnektor Fesztiválon a PHSZ épületében délelőttönként ingyenes gyermekprogramok várják a kicsiket, délutánonként pedig különleges monodrámák a felnőtteket.

Képzőművészeti fesztivált rendeznek Pécsen

2021.07.13

Helyi hírek

Az ingyenes fesztivál a város nemzetközi szinten is rangos képzőművészeti életére hivatott felhívni a figyelmet.

Országossá válik a Pécsi Galéria kezdeményezése

2021.04.03

Kultúra

A szervezők most immár az egész országból várják olyan kultúra- és művészetszervező intézmények, galériák jelentkezését, akik szívesen csatlakoznak a kortárs képzőművészeti alkotásokat népszerűsítő akcióhoz.

Még lehet jelentkezni az Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborába

2020.07.01

Országos hírek

A táborba 14-25 év közötti kézművesek - tanulók, egyetemi hallgatók, egyéni alkotók vagy népi iparművészek - jelentkezését várják július 10-ig.

Kortárs ékszerkiállítás nyílik a pécsi Ezüstláz Ékszergalériában

2017.06.10

Holnaptól tizennyolc élvonalbeli kortárs ékszertervező művész mutatja be többségében formabontó, extravagáns alkotásait Pécsett, az Esemény utáni hajnal című tematikus kiállításán.

Megérkeztek Pécsre a Van Gogh fénynyomatok

2017.05.06

Vincent van Gogh 1877 és 1890 közötti rajzaiból készült ötven heliogravűrből, azaz fénynyomatból nyílt kiállítás csütörtökön a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) Vasváry-házában.

Pécsre érkezett a magyar kerámiaművészet legjava

2017.04.24

2017. április 23-án megnyílt a magyar kerámiaművészet elmúlt négy évének alkotásaiból keresztmetszetet adó második Országos Kerámia Quadriennále a pécsi Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárában.

Vasarely által ihletett fotográfiákból, videóanimációkból és térinstallációkból nyílik kiállítás Pécsen

2023.04.04

Helyi hírek

Photo opart - Vasarely experience címmel nyílik kiállítás fotográfiákból, videóanimációkból és térinstallációkból szerdán Pécsen. Az alkotások a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Fotográfia Szaka és a Janus Pannonius Múzeum (JPM) együttműködésében zajló kurzus keretében készültek.

PTE: sikerrel zárult a hallgatók képzőművészeti alkotásaiból rendezett árverés

2022.12.15

Helyi hírek

Az aukción kikiáltott művek jelentős része a doktori iskola gyűjteményéből került ki.

Nemzetközi grafikai fesztivált rendeznek Pécsett

2022.11.07

Helyi hírek

A Zsolnay-negyed M21 Galériájában ötven ország neves tervezőgrafikusainak ötszáz plakátjából, öt külföldi és öt hazai művészeti egyetem hallgatóinak interaktív plakátjaiból, és Czakó Zsolt grafikusművész-designer televíziós főcímeiből nyílik kiállítás.

Duna-menti országok alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás Pécsen

2022.03.26

Kultúra

A tárlaton képzőművészek és írók keresik a válaszokat korunk legégetőbb kérdéseire a klímakatasztrófától a világjárványon át egészen a háborúig.

A Pécsi Tudományegyetem képzőművészeti képzést indít ősztől Sepsiszentgyörgyön a Sapientiával

2021.07.03

Helyi hírek

Nem a pécsi képzés klónját akarják megteremteni Székelyföldön, hanem olyan önálló szellemiségű művészeti iskolát akarnak létrehozni, amely figyelembe veszi a ma is virágzó erdélyi szellemi közeget.

Pécsi kortárs művészek munkái szerepelnek a Párisi Galéria online kiállításán és árverésén

2020.11.23

Helyi hírek

Az eredetileg hagyományos kiállításnak tervezett tárlathoz a megszokott módon helyezik el a képeket a kiállítótérben, majd ebből készítenek egy virtuális kiállítást.

Jubileumi kiállítás nyílik a Pécsi Galériában

2017.08.30

Az idén 40 éves Pécsi Galéria jubileuma alkalmából a kiállítóhelyen több mint ezer dokumentumot mutatnak be az elmúlt négy évtized kiállítási anyagaiból.

Újabb porcelánritkaságokkal bővült a pécsi Gyugyi-gyűjtemény

2017.05.31

Ezúttal tizennyolc különleges műtárggyal gyarapodott a Zsolnay-porcelánritkaságokból álló pécsi Gyugyi-gyűjtemény.

Kossuth-díjas erdélyi szobrász alkotásaiból nyílt kiállítás Pécsett

2017.05.02

Szervátiusz Tibor szobrászművész mintegy harminc fából, kőből és fémből készült alkotását bemutató kamarakiállítás nyílt pénteken a Pécsi Református Kollégium aulájában.

Különleges kiállítás nyílt a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában

2017.03.20

Kultúra

Jelentős érdeklődés övezte a napokban megnyílt Old School című kiállítást a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában, amelyet április 9-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.