2024.03.04, Hétfő
A pécsi városi buszokra érvényes bérletek és jegyek is elérhetők a MÁV-START-nál
Fotó: MÁV/Facebook

A pécsi városi buszokra érvényes bérletek és jegyek is elérhetők a MÁV-START-nál

MTI

2023.12.08. 14:00

Már a pécsi helyi autóbuszokra érvényes időalapú menetjegyeket és bérleteket is meg lehet vásárolni a MÁV START applikációján, automatáinál és jegypénztáraiban.

A pécsi közösségi közlekedést üzemeltető Tüke Busz Zrt. autóbuszaira érvényes 24 órás, 72 órás és 7 napos időalapú menetjegyek, az összvonalas havi, a tanuló-, illetve nyugdíjas havi, valamint a 30 napos bérletek érhetők el a MÁV rendszerében.

A mecsekaljai város vasútállomásán havonta átlagosan 120-130 ezer utas fordul meg, akiknek csaknem a fele a menetjegyét már online felületen váltja meg. Mostantól ők és a pécsiek a helyi közlekedésben is fizethetnek e módon a szolgáltatásért.

A Pécsre utazók, illetve onnan indulók körében igen népszerű a vasúti utazás, amit az is mutat, hogy a vármegyeszékhelyet jelenleg a fővárossal naponta 7 pár, kétórás ütemben közlekedő InterCity köti össze, míg Győrrel a Helikon, Szombathellyel a Pannónia InterRégió vonatok.

Az új pécsi lehetőséggel együtt immár több mint húsz térségben kínál különböző - egyebek mellett helyi járatokra érvényes - jegyeket és bérleteket a MÁV-START, népszerűsítve ezzel a közösségi közlekedést és könnyítve az utazástervezést, illetve az elővételi jegyváltást.

A közlekedési társaság hosszú távú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, legyen szó akár autóbuszos, akár vasúti utazásról - olvasható a közleményben.

Helyi hírekPécsTüke Busz ZrtMÁV-Start