2024.04.16, Kedd
Változások a vonatok menetrendjében munkálatok miatt
Fotó: Illusztráció, unsplash.com és magyarepitok.hu

Változások a vonatok menetrendjében munkálatok miatt

MTI

2024.03.03. 10:00

A pécsi és a kaposvári vonalak vonatközlekedését is érinti a Ferencváros és Kelenföld állomás közötti munkavégzés.

Március 1-jén éjszakától március 11-én hajnalig korlátozásokra kell számítani egyes, a déli összekötő vasúti hídon közlekedő vonatok forgalmában, így a győri és a pécsi vasúti fővonalon is, mert munkálatokat végeznek Ferencváros és Kelenföld állomás között - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel. 
 

Fotó: magyarepitok.hu


A Keleti helyett Kelenföldről indulnak a vonatok

A korlátozás a Keleti pályaudvar és Kelenföld közötti távolsági, valamint a Kőbánya-Kispest és Kelenföld közötti S36-os vonatokat érinti.

Az említett időszakban a Keleti pályaudvar helyett minden vonat csak Kelenföldtől közlekedik, kivételek ez alól a railjet xpress vonatok, a Budapest és Bécs közötti EuroCity-k, a Kálmán Imre EuroNight, a Kaposvárra tartó Rippl-Rónai InterCity és a Keleti pályaudvarról 21.40-kor Győrbe induló járat. A Keleti pályaudvar és Kelenföld közötti utazáshoz a 4-es metrót javasolják, amelyen márciustól érvényes az országbérlet és a Pest vármegyei bérlet is.
 

Fotó: magyarepitok.hu


Az EuroCity-k változatlan menetrend szerint közlekednek

A Keleti pályaudvar és Bécs közötti EuroCity-k változatlan menetrend szerint, a teljes útvonalukon járnak, a railjet xpress vonatok a Keleti pályaudvarról indulnak és érkeznek, és többségük menetrendje szintén változatlan marad - ismertették.
A győri fővonal valamennyi belföldi távolsági járata, a soproni, a szombathelyi, a szentgotthárdi InterCity-k, a G10-es és az InterRégió vonatok, valamint a Grazba tartó Mura InterCity-k és a Ljubljanába induló Dráva InterCity-k a Keleti pályaudvar helyett Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek.

Változások lesznek a pécsi fővonalon

A vágányzári időszakban is a Keleti pályaudvarig közlekedik a munkanapokon Hegyeshalomból hajnali öt óra előtt induló személyvonat, míg a szintén Hegyeshalomból hat óra előtt induló személyvonat március 4-től 8-ig Kelenföldig jár.

Változásokra kell számítani ezen időszakban a pécsi fővonalon is: a Mecsek InterCity vonatok, valamint a Gyékényes, illetve Kaposvár és Budapest között közlekedő Somogy, Rippl-Rónai és Kresz Géza InterCity-k a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldig közlekednek és onnan is indulnak.

Helyi hírekvasúti menetrendkaposvármenetrendvasútfelújításRippl-Rónai InterCityMecsek Intercity