2024.04.27, Szombat
Gyógyszergyár támogatásával alakítottak ki tantermet a Pécsi Tudományegyetemen
Fotók: univpecs.com

Gyógyszergyár támogatásával alakítottak ki tantermet a Pécsi Tudományegyetemen

Forrás: pecs.hu

2024.03.26. 08:10

A hatékonyabb tanulást és a kreativitást támogató helyiséget a PTE Gyógyszerésztudományi Karán a Sanofi segítségével valósították meg.

Közösségi térként is működő egyetemi tantermet alakítottak ki a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán, a Sanofi támogatásával - számolt be a beruházásról a pecs.hu. 
 


A felújítás során a teret olyan eszközökkel és bútorokkal látták el, amelyek elősegítik a diákok közötti interakciót és együttműködést.

Üzlet, oktatás és tudomány találkozása

„Egy tudományos eredményekre, kutatásokra építő vállalatnak hosszú távú befektetés, emiatt üzleti szempontból is rendkívül fontos a tudomány és az oktatás támogatása. Örülünk, hogy egy olyan, világszinten is a vezetők között jegyzett gyártó, mint a Sanofi is osztja ezt a nézetet és aktívan részt vesz a jövő gyógyszerészeinek képzésében” – mondta dr. Fittler András, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának dékánja a terem ünnepélyes átadóján.
 


Hozzátette, a Sanofi és a Pécsi Tudományegyetem közötti együttműködés közös célokon alapul, és évtizedekre tekint vissza. A közös munka nemcsak a gyakornoki programokra terjed ki, más területeken is megvalósul, így erősítve a hazai oktatás és a gyógyszeripar közötti kapcsolatot.

A pécsi gyógyszerészkar Rókus utcai K épületében kialakított terem falára felkerült Szent-Györgyi Albert híres idézete, mely így szól: „Felfedezni valamit annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát, és közben arra gondolni, amire még senki.” 

Gyakorlati képzést is kínál a cég a hallgatóknak

"Célunk, hogy az együttműködésnek köszönhetően a gyakorlati tudás és az oktatás ötvözésére mutassunk be egy olyan modellt, amelynek keretében a hallgatók komplex képet kapnak a gyógyszergyártás és fejlesztés világáról az ott számukra megnyíló lehetőségekről. Az érdeklődő diákok számára pedig  a gyakorlati képzés mellett szakmai fejlődési lehetőséget kínálunk a Sanofinál” – mondta az eseményen a cég részéről Kalotai Zoltán, gyártási kiválóság vezető.

Az eseményról szóló tudósítást teljes terjedelmében ITT olvashatja el. 

Helyi hírekPécsPécsi TudományegyetemPécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi KarSanofitanterem