2024.04.30, Kedd
Pollack Expo - Az okosotthon lesz 2024-ben a fő téma
Fotó: pollackexpo.mik.pte.hu/

Pollack Expo - Az okosotthon lesz 2024-ben a fő téma

Forrás: pecs.hu

2024.04.12. 09:05

AZ intelligens épületek technológiai megoldásaira fókuszál az április 18-án nyíló rendezvény, ahol az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom hagyományosan összetalálkozik.

A 2024-es Pollack Expo április 18-19-én idén arra vállalkozik, hogy bemutassa: milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával jöhet létre egy intelligens épület - olvasható az esemény beharangozója a pecs.hu oldalon.
A kiemelt téma mellett az idei rendezvényen a pécsi Expo Centerben, az elmúlt időszakban egyre inkább fókuszba kerülő elektromosjármű-iparhoz kapcsolódó hallgatói fejlesztések is megjelennek, például látható lesz egy elektromos gokart, amelyet a PTE MIK gépész, ipari termék- és formatervező, villamosmérnök, illetve mérnökinformatikus hallgatói építettek.
 

Fotó: pollackexpo.mik.pte.hu/


Közel 130 cég mutatja be újdonságait

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által 17. alkalommal – a Pécsi Expo Centerben – megszervezett szakkiállításon több mint 100 szekcióelőadáson vehetnek részt az érdeklődők, akik mintegy 130 kiállító cég standján ismerhetik meg az újdonságokat. Vagy részesei lehetnek olyan látványos bemutatóknak, mint a 3D-nyomtatás, illetve a hallgatók számára meghirdetett zsaluzatépítő verseny. A Pollack Expo lesz idén a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Open4Business nemzetközi üzletember-találkozójának helyszíne, mint ahogy a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara szakmai továbbképzésének is.

Részletes program: ITT!

Helyi hírekPécsPollack ExpoEXPO Centermérnökszakkiállításépítőipar