2024.07.18, Csütörtök
Megnyitott a Prohuman Zrt. új régiós központja Pécsen
Illusztráció, unsplash.com

Megnyitott a Prohuman Zrt. új régiós központja Pécsen

MTI

2024.06.17. 09:20

A térségben várható növekvő munkaerőigény kielégítésére új dél-dunántúli régiós központot adott át az ország vezető HR szolgáltatója, a Prohuman Zrt. csütörtökön Pécsen.

Joó István kormánybiztos, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója az átadón arra hívta fel a figyelmet, hogy a térség jelentős gazdasági fejlődés előtt áll, hiszen a kormány Magyarország déli részének fejlesztésére fókuszál, a Pécs-Szeged-Békéscsaba tengely mentén húzódó térségek gazdasági megerősítését igyekszik elérni befektetők becsatornázásával. A kormány célja az ország északi és déli területei között fennálló gazdasági különbségek mérséklése, megszüntetése - fűzte hozzá.

Az említett térségben, így Baranya vármegyében is komoly tartalék áll rendelkezésre a munkahelyek és az ipari beruházások tekintetében is. Baranyában mintegy öt százalékos a munkanélküliség, a vármegye a rangsor végén van az ipari termelés tekintetében - jelezte.

A pécsi egyetemről kikerülő hallgatók, az intézményben meglévő tudás, a térségben meglévő szakemberek is segíteni fogják a felzárkózást, emellett 133 zöld-, illetve barnamezős terület áll rendelkezésre a vármegyében - sorolta.

Emlékeztetett arra, hogy Pécs nyugati határán egy óriásberuházások megvalósítására is alkalmas, 600 hektáros ipari területet jelölt ki a kormány, hogy a befektetők igényeit ki lehessen elégíteni Pécs környékén.

Zakor Sándor, a Prohuman Zrt. igazgatóságának elnöke azt mondta: Pécsen és környékén újra a fellendülés évei érkezhetnek el, a Prohuman Zrt. pedig a kormány stratégiai partnereként is mindent el fog követni azért, hogy segíteni tudja az ide érkező vállalatokat a munkaerő-igények kielégítésében - emelte ki.

Decsi István, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kancellárja fontosnak nevezte, hogy hallgatóik már a tanulmányaik alatt közel kerüljenek a helyi gazdasági szereplőkhöz, diplomájuk megszerzése után pedig helyben maradjanak. Ehhez - mondta - a PTE az elmúlt időszakban számos együttműködést, partnerségi kapcsolatot kötött a piacon lévő vállalatokkal, HR-szolgáltatókkal, közöttük a Prohuman Zrt.-vel is.

Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a baranyai munkavállalók munkakultúrája az országban a legjobb, a helyiek hatékonyan tudnak dolgozni, elhivatottak, szorgalmasak, így a térségbe érkező vállalatok nyerhetnek a betelepüléssel.

A sajtó rendelkezésére bocsátott háttéranyag szerint a kelet-közép-európai régióban két évtizedes múlttal bíró, 7 országban mintegy 25 ezer embert foglalkoztató Prohuman csoport dinamikusan növekvő, piacvezető, komplex HR-szolgáltató vállalat. A csoport napi szinten több mint ezer cég számára nyújt szolgáltatásokat.

A cégcsoport helyi hatékonysága növelése érdekében együttműködik a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve 2023 nyarán stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel is, amellyel idén a Prohuman diákmunka ágazata is partnerségre lépett.

Helyi hírekProhuman Zrt.Pécsmunkaerő