2024.04.25, Csütörtök
Különleges kiállítás nyílt a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában
Fotó: Tóth László

Különleges kiállítás nyílt a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában

Zsolnay Negyed Facebook

2017.03.20. 12:40

Jelentős érdeklődés övezte a napokban megnyílt Old School című kiállítást a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában, amelyet április 9-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Az OLD SCHOOL egy olyan csoportos válogatás, amely – amellett, hogy a PTE MK 1999 és 2010 közti intézményi periódusát kutatja – az egykori hallgatók, ma is praktizáló képzőművészek munkái mentén villant fel alkotói pályákat, mintát véve ebből az alapvetően heterogén, de kellő távolságból nézve több párhuzamos vagy hasonló alkotói felfogást kirajzoló közegből. A kiállítás célja, hogy a bemutatott praxisok potenciálisan mintát, viszonyulási pontot kínáljanak az anyaintézmény jelenlegi hallgatói számára.

A kiállítást megnyitotta Aknai Tamás művészettörténész, a PTE MK volt dékánja.

A kiállítás kurátorai Fusz Mátyás és Salamon Júlia.

Az OLD SCHOOL kiállítás megnyitója előtt Trischler Ferenc szobrászművésznek Victor Vasarely-díj kitüntetést adományozott a pécsi önkormányzat.

A művész a kortárs alkotóművészet terén elért sikerei, köztéri alkotásai, továbbá eredményes szobrász-pályafutása elismeréseként vehette át a díjat Páva Zsolt polgármestertől.

A kiállítás március 18-a és április 9-e között látogatható hétfő kivételével minden nap 10.00-17.00, március 31-át követően 10.00-18.00 között.

PécsKultúrakiállításZsolnay Kulturális Negyedold schoolképzőművészet