2024.04.19, Péntek

A Pécsi Egyetemi Kórusa hatalmas sikereket ért el Kínában

pte.hu

2018.08.05. 05:00

A 40 fős Pécsi Egyetemi Kórus 2018. július 18-29. között sikeres turnén vett részt Kínában. Mint kiemelt meghívott, koncerteket és mesterkurzusokat tartott a világ egyik legnagyobb kórusfesztiválján, a 42 ország részvételével lebonyolított 14. China International Chorus Competition Fesztiválon.

A kínai állami televízió a CCTV egyenes adásban közvetítette fellépésüket a fesztivál megnyitóján és nagy sikerű önálló koncertet adtak Kína egyik legrangosabb koncerttermében, a Beijing Concert Hallban. Július 25-29. között pedig díszvendég volt az együttes a négy földrész kórusait felvonultató Jellow River International Chorus Fesztiválon, Lanzhou városában. A helyi sajtó, „világszínvonalú” produkcióként értékelte önálló fellépésüket.

 

 

 

A koncerteken 7 hallgató szólistaként is bemutatkozott. Az együttes Prof. dr. Lakner Tamás, Dr. Hoppál Péter egyetemi adjunktus vezényletével és Dr. Balatoni Sándor egyetemi tanársegéd közreműködésével minden esetben tomboló sikert aratott a kínai közönség körében, ezzel tovább öregbítve a magyar kórusmuzsika és a PTE jó hírét.

PécsKultúraBaranya megyeturnéPécsi Egyetemi KórusKínaPTE China International Chorus Competition Fesztivál