2024.05.18, Szombat

Advent - Százötven programmal készülnek a karácsonyra Pécsen

MTI

2018.11.27. 05:00

Mintegy 150 programot kínál az érdeklődőknek az Adventi Kézműves és Mesevásár, amelyet november 30. és december 23. között rendeznek Pécsett.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) MTI-nek hétfőn eljuttatott közleménye szerint a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Rotary Club összefogásával immár nyolcadik alkalommal megrendezendő kulturális programsorozat legjobban várt eleme a dél-afrikai a capella kórus, The Boulevard Harmonists fellépése lesz, akik december 12-én, a Dzsámiban adnak ingyenes koncertet. Az 1994-ben alakult, igen széles repertoárral bíró énekegyüttes európai turnéjának keretében látogat el a baranyai megyeszékhelyre - írták.

A többi programra térve közölték: az adventi műsorfolyamban szerepelnek koncertek, kreatív műhelyek, adventi hangversenyek, állatsimogató, "sok mese és vasárnaponként gyertyagyújtás". Hétvégente a legkisebbeket kézműves foglalkozás és népi játszóház várja. Visszatérő programelem az Adventi mesetár, amelynek keretében a pécsi Kodály Zoltán Gimnázium önkéntesei mondják el kedvenc ünnepi történeteiket - ismertették a szervezők.

A térzenék és a kórusmuzsikák mellett advent minden vasárnapján hallható lesz a Pannon Zenebaráti Kör Egy kis pécsi zene című előadása - hívta fel a figyelmet a ZSÖK arra is kitérve, hogy december 6-án a Mikulás többször feltűnik majd a Széchenyi tér különböző pontjain.

Az adventi programok zárónapján, december 23-án a pécsi Szélkiáltó ad koncertet a Művészetek és Irodalom Házában. Énekelt versek, egyházi népénekek és karácsonyi énekek csendülnek fel.

A szervezők beszámoltak arról is, hogy gasztroudvar több mint 25 kitelepülőjének ínycsiklandozó kínálatából és több mint 30 kézműves portékáiból is szemezgethetnek majd a látogatók.

PécsKultúraAdvent KarácsonyAdventi Kézműves és Mesevásár