2024.03.29, Péntek
Ősbemutatóval ünneplik a Pécsi Kamarakórus alapításának hatvanadik évfordulóját
Pécsi Kamarakórus - Facebook: Adventi koncert, 2016, Dóm Kőtár

Ősbemutatóval ünneplik a Pécsi Kamarakórus alapításának hatvanadik évfordulóját

MTI

2019.03.07. 08:00

Tillai Aurél Kossuth-díjas zeneszerző második miséjének ősbemutatójával ünneplik a Pécsi Kamarakórus alapításának hatvanadik évfordulóját március 20-án a pécsi Kodály Központban - tájékoztatta az esten közreműködő Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) szerdán az MTI-t.

Mint közleményükben felidézték, a kamarakórust két fiatal zenetanár és jó barát, Dobos László és Tillai Aurél alapította. A hat évtized alatt a tagság összetétele folyamatosan változott, de az énekegyüttest megszakítás nélkül ma is ugyanaz a karnagy, Tillai Aurél vezeti.

Az első hangverseny első műsorszáma Orlando Vecchi Jó ez a fény című madrigálja volt, amely egyúttal a jubileumi koncert címe is lett - hívta fel a figyelmet a PFZ.

Az est legelején ismét Vecchi-művet adja elő a kamarakórus, majd az elmúlt hatvan évben megszólaltatott kórusművek közül válogatnak.

A koncert második részében tartják Tillai Aurél Missa secunda című művének ősbemutatóját a Pécsi Egyetemi Kórus és a PFZ közös előadásában. A darab a szerző második miséje, egyben kilencedik oratorikus alkotása - emlékeztetett a kommüniké.

A jubileumi hangversenyen közreműködnek Kuti Ágnes, Megyesi Schwartz Lúcia, Bognár Szabolcs és Horváth István énekművészek, Murin Jaroszláv mélyhegedű művész, Bajic Ágnes zongorista, Fodor Gabriella orgona- és zongoraművész, valamint Balatoni Sándor orgonaművész. Az est karmestere Tillai Aurél lesz.

Jegyek a Kodály Központ jegypénztárában, és online a jegymester.hu oldalon kaphatóak az estre.

PécsKultúraBaranya megyeKodály KözpontPannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) ősbemutatóPécsi Kamarakórus