2024.04.24, Szerda
Megújult a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium
Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium - Facebook

Megújult a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium

Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium Facebook

2019.05.06. 16:51

A tavasz során a Szepessy tér környékén járók örömmel tapasztalhatták, hogy megújult a gimnázium barokk műemlék épülete.

Az EFOP 4.1.3-17 pályázatának, illetve a Mohácsi Tankerületi Központ belső forrásának köszönhetően lélegző vakolat került a vizesedő falakra, valamint megújult az elektromos hálózat az alsó szinten. Új nyílászárók és ereszcsatorna került az új színt kapott épületre, megújult a belső tér is a folyosók lapozásával és a tanári szoba új bútoraival. A mostani nagy horderejű felújítás jelentős mértékben megnövelte intézmény értékét és erre közel 40 éve nem volt példa.
2019. április 26-án a megújult épület ünnepélyes átadóján Dr. Bódis József az EMMI oktatásért felelős államtitkára, Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke, Dr. Hargitai János országgyűlési képviselő, Szekó József Mohács város polgármestere, Käszné Lebő Zsuzsanna a Mohácsi Tankerületi Központ vezetője, valamint Nádasdiné Szanyi Judit a gimnázium intézményvezetője köszöntötte a megjelent vendégeket, tanárokat, diákokat.

A gimnázium diákjainak színes műsorát követően a nemzeti szalag ünnepélyes átvágásával a diákok hivatalosan is birtokba vették a megszépült iskolát. A gimnázium diáksága és pedagógusai régóta várták ezt a pillanatot, hiszen a szép környezet önmagában is szépre és jóra nevel.

KultúraMohácsi Kisfaludy Károly GimnáziumBaranya megyefelújításEFOPbarokk műemlék épület