2024.03.19, Kedd
Tallér Zsófia meseoperát mutatnak be Pécsen
pixabay - illusztráció

Tallér Zsófia meseoperát mutatnak be Pécsen

MTI

2020.02.28. 14:57

Tallér Zsófia Mátyás király vándorúton című meseoperáját mutatják be májusban a Pécsi Nemzeti Színház kamaraszínházában - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásá

A meseopera magyarországi ősbemutatóját május 30-án tartják a családi fesztiválon, a próbák heteken belül elkezdődnek - mondta el Gulyás Dénes, az intézmény operaigazgatója a műsorban.

Emlékeztetett, hogy február 21-én mutatták be Georges Bizet Carmen című művét, a címszerepben Busa Gabriella és Kiss Diána Ivett áll színpadra. Hozzátette, hogy aktív énekes korában a szakma labirintusában "két Don kerülte el őt, Carlos és José", pedig mindkettőt szerette volna elénekelni. Most a Carmen rendezésekor találkozhatott Don Joséval, ezért alaposan elmélyült a darabban, elemezte.

Kiemelte: számára sosem az a fontos, hogy rendezéskor a darabot valamilyen korba, kontextusba helyezze, vagy üzenjen a mának. Mindig magát a darabot próbálja eljátszatni, megrendezni, aztán a közönség minden tagja odahelyezi önmagában, ahova akarja, nem rágja soha senki szájába a véleményét - hangsúlyozta az operaigazgató.
 

KultúrameseoperaPécsBaranya megye