2024.05.18, Szombat
Az új évadnak csak egy részét hirdeti meg a Pécsi Nemzeti Színház
Pécsi Nemzeti Színház - Facebook

Az új évadnak csak egy részét hirdeti meg a Pécsi Nemzeti Színház

MTI

2020.08.05. 17:13

Csak egy részét hirdeti meg a következő évadnak a Pécsi Nemzeti Színház a járványhelyzet miatt, a teátrum az új előadások sorát a László király visszatér! című ősbemutatóval nyitja augusztus 20-án.

Az "ifjúsági használatra szánt történelmi vígjáték" a kamaraszínházban látható majd, a darabot Szálinger Balázs írta a Pécsi Nemzeti Színháznak és Tóth András Ernő rendezi - tájékoztatta a színház közleményben az MTI-t azután, hogy Rázga Miklós igazgató a keddi társulati ülésen felvázolta a 2020/2021-es szezon műsortervét.

Kitértek rá: a következő bemutató augusztus 29-én lesz a nagyszínházban, a Csókos asszony című, örökzöld slágerekkel tarkított operettet a Pannon Filharmonikusok közreműködésével, Vidákovics Szláven rendezésében láthatja a közönség.

A Pécsi Balett Piroska és a farkas című mesebalettjének premierjét szeptember 15-én tartják a XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó részeként, az előadás zenéjét Riederauer Richárd szerezte, a koreográfus Molnár Zsolt, a rendező Uhrik Teodóra. Vilmos Noémi egyetemi hallgató Katona József Bánk bán című tragédiáját rendezi a pécsi színházban. A szeptember 25-ére, a kamaraszínpadra tervezett előadás a diplomamunkája, a darab eredeti, archaikus szövegét Nádasdy Ádám ültette át közérthető formába.

Novemberben három bemutatót tartanak: a Szörényi-Bródy szerzőpáros Kőműves Kelemen című rockballadáját Nagy Viktor rendezi a nagyszínházban, Köles Ferenc egy monodrámát mutat be A mi utcánk címmel Szabó Attila rendezésében az N. Szabó Sándor teremben, Funk Iván pedig Error munkacímmel rendez színészi improvizációkon alapuló előadást a kamaraszínházban.

Hangsúlyozták, hogy a további bemutatókat - a szokásoktól eltérően - az évad folyamán hirdeti meg a színház, amennyiben a körülmények akkor ezt lehetővé teszik. Ezzel a döntéssel a színház vezetése egy kiszámítható, biztonságos évadot kíván megalapozni.

Ennek okán bérleteket sem értékesítenek, de bérleteseiknek olyan megoldást kínálnak, amellyel az új bemutatóknál és az előző évadban elmaradt előadásoknál is lehetőségük lesz árkedvezményük és helyük megtartására - fűzték hozzá.

A bérleteseknek szóló hűségkártya használatáról, valamint az elmaradt előadásokkal kapcsolatos jegy és bérletek kezeléséről részletes információk a www.pnsz.hu oldalon találhatók - olvasható a közleményben.

KultúraPécsi Nemzeti SzínházBaranya megyeősbemutatóPannon FilharmonikusokPécsi Balett