2024.09.08, Vasárnap
Balkan Union koncert Pécsett
Fotó: zsolnaynegyed.hu

Balkan Union koncert Pécsett

Forrás: zsolnaynegyed.hu

2024.07.20. 14:49

Augusztus 8-án 20 órától a Pirogránit udvarban a Balkan Union a kelet-európai hagyományokat őrző zenészek csoportja zenél.

A Balkan Union a kelet-európai hagyományokat őrző zenészek csoportja, mely a modern zene elemeivel ötvözi népzenei hagyományunkat, megőrizve azok eredetiségét.

Zseniális zenészek egy színpadon

A zenekart a  briliáns gitárjátékáról, és erőteljes énekhangjáról ismert Tóth Bagi Csaba alapította, akinek blues alapokon nyugvó gitárjátékára nagy hatással vannak balkáni gyökerei, magyar zenei neveltetése, valamint több évtizedes nemzetközi turnézása a neves gitárossal, Al Di Meola-val. A világot járt, világhírességekkel (Al Di Meola, Trilok Gurtu, Mike Stern, Gonzalo Rubalcaba) zenélő és dolgozó, a magyar Gary Moore-nak tartott gitáros, Tóth Bagi Csaba ritkaságszámba menő itthoni szereplései mindig igazi zenei csemegének számítanak, és több korosztály rajongótáborát vonzzák. A doboknál a Fonogram-díjas, állami kitüntetett zeneművész, Kertész Ákos bűvöli el káprázatos hangszeres játékával a közönséget olvasható a zsolnaynegyed.hu programajánlójában. 

Új felállás, friss zenei anyag

A zenekar nem lehet teljes a Prima-Primissima díjas Máthé László nélkül, aki számos világhírű hazai és külföldi produkcióban szerepel, és basszusgitáron ad biztos alapot a koncerteknek. A Balkan Union folyamatos változását és fejlődését fenntartva, megváltozott felállással és friss zenei anyaggal készül az idei évre. Új színt hoznak Básits Branka és Eredics Dávid, akik autentikus népzenei tudásukkal tovább növelik a produkció értékeit.

KultúraPécsZsolnay Kulturális NegyedBalkan Union