2024.03.28, Csütörtök
A technikai fejlődés a vallást sem kerüli el
bitport.hu

A technikai fejlődés a vallást sem kerüli el

mti.hu

2019.11.07. 08:00

Okosrózsafüzért mutattak be a Vatikánban, ami leginkább egy kis fekete karkötőre hasonlít, további része egy kereszt alakú okosképernyő is.

Keresztvetéssel aktiválható a Vatikánban múlt héten bemutatott okosrózsafüzér, amely imádságokkal és elmélkedésekkel segíti a lelki elmélyülést - mondta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániai kormányzója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Hodász András hozzátette: az okosrózsafüzér egy okosóra és egy applikáció kombinációja, leginkább egy kis fekete karkötőre hasonlít, amelynek része egy kereszt alakú okosképernyő is.

 

Kattints és imádkozz

Megjegyezte: valószínűleg a fiatalabbak "megszólítására" fejlesztették ki az okosrózsafüzért, amely mindig emlékezteti viselőjét az imádság fontosságára.

Hodász András elmondta, hogy már korábban is jelentek meg olyan applikációk, amelyek az imádkozást segítik. Példaként említette a gyónásra való felkészülést segítő, valamint a Ferenc pápa kezdeményezésére januárban megjelent "Kattints és imádkozz!" applikációt.

Országos hírekinnovációokostechnológiaokosóra