2024.03.19, Kedd
Idén is mindenki számára ingyenes az influenza elleni védőoltás
Illusztráció: pexels

Idén is mindenki számára ingyenes az influenza elleni védőoltás

mti

2021.10.25. 15:52

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is ingyen biztosítják az influenza elleni védőoltást - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszter hétfőn. Az oltás napokon belül elérhető lesz a házi- és üzemorvosoknál.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kormány és a tárca elkötelezett abban, hogy minden magyarnak térítésmenetesen biztosítsa a védőoltást, nemcsak az időseknek és a kockázati csoportba tartozókna

Mint írták, az influenza elleni oltás felvétele azért is különösen fontos, mert a koronavírus-fertőzés magasabb kockázatot jelent, ha más betegséggel is együtt jár. Ezért a kormány mindenkit arra biztat, hogy éljen az influenza elleni ingyenes védőoltás lehetőségével.

Az influenza elleni védőoltás napokon belül elérhető lesz a háziorvosoknál és az üzemorvosoknál - olvasható a közleményben.

Kiemelték, az influenza elleni oltás elsődleges célja az egyéni védelem, így különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenzafertőzés vagy a szövődményei nagy kockázatot jelentenek.

Országos hírekvédőoltásinfluenza