2024.04.27, Szombat
Mávinform: az ünnepi időszakban változik a vonatok és a buszok közlekedési rendje
Fotó: MÁV / Facebook

Mávinform: az ünnepi időszakban változik a vonatok és a buszok közlekedési rendje

MTI

2023.12.20. 12:29

A közlekedési társaságok járatai karácsonykor és az év végén, újévkor megváltozott rend szerint járnak.

December 22-től január 2-ig az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek.

Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom ezt megkívánja.

Az Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján.

Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat és az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációjában is.

December 24-én és 25-én az ünnepnapi, december 26-án a vasárnapi, december 31-én az ünnepnapi, január elsején a vasárnapi, január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: csütörtökön munkanapon és a hét utolsó tanítási napján, 22-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, 23-án szabadnapon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. December 24-én, szenteste és december 25-én, karácsony első napján munkaszüneti napi menetrendnek megfelelően közlekednek az autóbuszok. December 26-án a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes.

A buszok december 27. és 29. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek, míg szerdán a hét első, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára meghirdetett menetrend lesz érvényben. December 30-án szabadnapi, december 31-én, szilveszterkor munkaszüneti napi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok.

Január 2. és 5. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok. Január 6-án szabadnap, 7-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 8-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak.

Országos hírekMÁVtömegközlekedésVolánbusz