2024.05.28, Kedd

ügyintézés

Az egyéni vállalkozók a NAV-nál intézhetik ügyeiket július 1-jétől

2020.07.01

Gazdaság

Július 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) kell intézni - hívta fel a figyelmet az adóhatóság pénteken.

Időpontfoglalás nélkül is lehet okmányügyeket intézni a vidéki kormányablakokban

2020.05.16

Aktuális

A védelmi intézkedések betartása mellett fokozatosan bővül a személyes ügyintézés lehetősége a közigazgatásban. A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok cseréje esetében vidéken – tehát Budapesten és Pest megyén kívül – nem kötelező előzetesen időpontot kérni, a kormányablakkal nem rendelkező településeken pedig ismét szolgálatba állnak a mobilizált ügyfélszolgálatok. A foglalkoztatási ügyfélszolgálatok az ország teljes területén időpontfoglalás nélkül is fogadják ügyfeleiket.

Májusra minden okmányirodában és kormányablakban lesz jelnyelvi szolgáltatás

2020.02.17

Országos hírek

A siketek és nagyothallók számára a jelnyelvi szolgáltatást nyújtó Kontakt biztosítja a hozzáférést a szolgáltatásokhoz.

Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok

2019.08.22

Aktuális

Az e-ügyintézés nem csak gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a folyamatokat, de környezetbarát és költséghatékony is.

A Pécsi Napok idején is útnak indul a Kormányablak busz

2017.09.22

A Pécsi Napok keretében a kormányablakbusz is megérkezik a baranyai megyeszékhelyre, hogy közelebb vigye az emberekhez a kormányablakokban elérhető szolgáltatásokat.

Újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is

2020.05.22

Aktuális

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően hétfőtől újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is. Időpontfoglalás nélkül is lehetséges 2020. május 25-től a kormányhivatali ügyintézés a tizenkilenc megyében.

A diákigazolványok ügyintézéséhez is az elektronikus időpontfoglalást javasoljuk

2020.05.04

Aktuális

Az óvodai és iskolai beiratkozásokhoz szükséges első személyi igazolvány kiállítása, illetve a diákigazolvány igényléséhez a NEK-adatlapok felvétele a kormányablakokban vagy okmányirodákban történik. A járvány miatt az ügyintézésre csak előzetes időpontfoglalással van lehetőség, amelyet elektronikusan vagy telefonon tehetnek meg.

Gyorsabbá és hatékonyabbá válik az ügyintézés

2020.01.09

Aktuális

Az Országgyűlés még tavaly decemberben fogadta el a fővárosi és megyei kormányhivatalok átszervezéséről szóló törvénycsomagot, amelynek köszönhetően tovább egyszerűsödik, hatékonyabbá és gyorsabbá válik az ügyintézés. Az első változások már életbe is léptek.

Nemsokára Baranyában is Kormányablak Busz segíti a hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést

2018.07.17

A Kormány döntése szerint az országban tíz kormányablak-feladatok ellátására kialakított Mobilizált Ügyfélszolgálat viszi közelebb a Kormányablakok által nyújtott szolgáltatásokat az állampolgárokhoz. A tíz buszból egy a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz kerül.