2024.07.15, Hétfő

A Pécsi Napok idején is útnak indul a Kormányablak busz

Baranya Megyei Kormányhivatal

2017.09.22. 15:40

A Pécsi Napok keretében a kormányablakbusz is megérkezik a baranyai megyeszékhelyre, hogy közelebb vigye az emberekhez a kormányablakokban elérhető szolgáltatásokat.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., a Miniszterelnökség és a megyei kormányhivatalok együttműködésében kialakított és üzemeletetett ún. mobil kormányablak azzal a céllal járja az országot, hogy megismertesse az állampolgárokkal a kormányablakok ügyfélszolgálati tevékenységét.

A kormányablakbusz 2017. szeptember 23-án érkezik Pécsre, a Széchenyi térre, ahol 10.00 és 17.00 óra között ezen a rendhagyó helyszínen is intézhetik okmányokkal kapcsolatos ügyeiket az érdeklődők.

Az eddigi tapasztalatok alapján a mobil kormányablak legnépszerűbb szolgáltatásai  a személyazonosító okmány, a vezetői engedély, az útlevél, illetve a lakcímigazolvány pótlásával kapcsolatos ügyintézések. De sokan éltek a lehetőséggel és a diákigazolványhoz szükséges NEK-adatlap kiállítását vagy ügyfélkapu létrehozását kérték a kihelyezett ügyintézőktől.

 

Forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal

PécsAktuális2017Baranya Megyei KormányhivatalKormányablakPécsi Napokügyintézésautóbusz