2024.04.26, Péntek

Mohácson, a busójáráson felvett jelenettel ér véget az év magyar mozija, a Viszkis

mohacsiujsag.hu

2017.12.01. 17:46

Hatalmas sikerrel fut a mozikban Antal Nimród filmja, a Viszkis. Ambrus Attila Mohácson is gyakori vendég, a busójáráson rendszeresen árulja saját maga készített kerámiáit - éppen egy ilyen jelenettel ér véget a film.

Szabadulását követően bő egy esztendővel, 2013-ban tűnt fel először a mohácsi busójáráson az utcai árusok között pedig a kerámiáit áruló Ambrus Attila. A viszkis rabló két bank szomszédságában kínálta portékáját.

Éppen egy ilyen jelenettel ér véget az egykori bankrablóról készített film: a busójárás forgatagában tűnik fel portékáit kínálva az egykori rabló, háttérben pedig az egyik legnagyobb magyar bank mohácsi épülete látható.

Antal Nimród akciófilmje egyébként máris hatalmas siker. A Viszkis-t egy hét alatt 87 821 ember látta, ebből 65 773 jegyet a hétvégéig adtak el.

A VISZKIS - Featurette

 

 

Ezzel az eredménnyel rekordot is döntött: az év eddig legsikeresebb filmje, a Kincsem 72 ezer nézőt tudott megszólítani a bemutató utáni első héten. Ezzel már biztos, hogy idén bővelkedünk hazai kasszasikerekben.

Az elmúlt hét eredményeiből jól látszik, hogy A Viszkis köröket vert a top 10 másik 9 alkotására: a második helyezett Rossz anyák karácsonyá-t 42 ezren látták a múlt héten.

Igaz, ez már harmadik hete megy a mozikban, de a szintén "elsőhetes", a tengerentúlon a nézettségi adatokat uraló Pixar-mozit, a Cocó-t nálunk csak 23 590-en nézték meg.

Aktuálisbusójárásbank Mohácsmagyar moziViszkisAntal NimródAmbrus Attilarabló