2024.04.24, Szerda
Féléves ügyeleti továbbképzést tartottak a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

Féléves ügyeleti továbbképzést tartottak a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

baranya.katasztrofavedelem.hu

2018.02.08. 15:00

A képzésen a megyei fő- és műveltirányítási ügyelet, a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok híradó ügyeletesei és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állománya vett részt.

Mácsai Antal tűzoltó ezredes, főtanácsos, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megnyitó beszédében röviden értékelte az állomány elmúlt évi munkáját, és elismerését fejezte ki feléjük, Karsa Róbert tűzoltó ezredes, megyei igazgató-helyettes pedig az elmúlt időszak beavatkozásaival kapcsolatos tapasztalatokat osztotta meg a résztvevőkkel.

A polgári védelmi főfelügyelő és a tűzoltósági főfelügyelő a szakterületeiket érintő aktualitásokról számoltak be a kollégáknak. Az igazgatóság munkatársai előadásokat tartottak többek között a kül- és belterületi égetés szabályaival kapcsolatos hatályos tudnivalókról, a lakosságvédelmi intézkedést igénylő káresetek kapcsán előforduló dokumentálás menetéről, a gépjármű nyilvántartó rendszer használatáról, és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor riasztásával kapcsolatos jelzések feldolgozásával kapcsolatban.

Külső előadóként a Duna-Dráva Nemzeti park természetvédelmi őrszolgálat tartott előadást a szabadterületi tüzekkel kapcsolatos együttműködés lehetőségei kapcsán. A vendégoktatók részletesen ismertették a jelenlévőkkel munkájukat, illetve hatásköreiket. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít a szabadtéri tüzek megelőzésére, valamint azok csökkentésére, a két szerv közötti együttműködés elősegíti az ilyen fajta tűzesetek hatékony felszámolását.

Galéria

AktuálisBaranya Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságDuna-Dráva Nemzeti Parkügyeleti továbbképzés