2024.04.20, Szombat

Remek hangulatban szüreti fesztiválozott Mohács város lakossága

http://www.mohács.hu/

2017.09.27. 17:25

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb szüreti- és borfesztiválját rendezte meg a város múlt szombaton.

Remek időjárás, nagyszerű programok, finom borok és étkek – pélmonostori barátok például 500 literes üstben főzték a babgulyást... A program hagyományos helyszínén, a szőlőhegyi rendezvénytéren – Szilasi Balázs színművész konferálásában – sorra léptek színpadra a fesztivál fellépői, a csinos mazsorettek, tehetséges fiatal és már neves zenészek, táncosok, énekesek, s a látványos sportok, a tae-bo és a zumba képviselői is. Míg a nívós műsor szereplői követték egymást, sorra teltek és ürültek a borospoharak, a helyi és környékbeli borászok nedűire ezúttal sem lehetett panasz.

Mikor Szekó József köszöntötte a rendezvény közönségét, már jónéhány adag elfogyott abból a babgulyásból, amelyet a Pélmonostori Magyar Egyesület képviselői főztek 15 kiló kolbászból, tekintélyes mennyiségű füstölthúsból, tengernyi babból és persze finom zöldségekből.

De kitettek magukért a nap sztárvendégei, Varga Feri és Balássy Betty is, akik a közönséget is bevonták műsorukba, táncra is perdítve a publikum egy részét. A hajnalig tartó utcabálban a szintén ragyogó Apsons együttes muzsikált.

AktuálismohácsfesztiválVarga Feribabgulyás