2023.12.04, Hétfő

Prima-díjjal tüntették a mohácsi születésű Schweier Ritát

www.mohacsiujsag.hu

2017.10.29. 15:28

A városháza dísztermében rendezték szombaton este a Baranya Megyei Prima Díjátadó gálát. A Magyar Képzőművészet kategóriában dr. Aknai Tamás, Magyar Sajtó kategóriában Schweier Rita, míg Magyar Irodalom kategóriában Kiss Tibor Noé kapta a rangos elismerést.

A Prima-díj a Prima Primissima megyei kistestvére, és 2007 óta ítélik oda Baranyában, három kategóriában. A kategóriák viszont változnak, leggyakrabban a sport, tudomány, művészet kiemelkedő egyéniségei és kollektívái közül választanak, idén a sajtó, az irodalom, valamint a képzőművészet volt célterület". Emellett az év megyei vállalkozóját is jutalmazzák.

A házigazda szerepét idén Mohács vállalta, a gálát a városháza dísztermében rendezte meg a Vállalkozók Országos Szövetsége Baranya Megyei Szervezete. Az eseményen részt vett dr. Lovassy Tamás, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának delegáltja is.

2017-ban Baranya megyében a Magyar Képzőművészet kategóriában dr. Aknai Tamás, Magyar Sajtó kategóriában Schweier Rita (képünkön), míg Magyar Irodalom kategóriában Kiss Tibor Noé kapta az elismerést.

Hagyományosan a gálán adták át Baranya megye Év Vállalkozója díjakat is. Idén Farkas Béla, a Bólyi Faiskola Kft. ügyvezető igazgatója, Grubics Mártonné, a pécsváradi Zengő Cukrászda üzemeltetője, Jaksics János, a Jaksics és Fia Építőipari Kft. ügyvezetője kapták a megyei elismeréseket.

Az országos Év Vállalkozója Díjra a VOSZ megyei elnöksége Dömös Gábort, a pécsi Dömös-Plast Kft. ügyvezetőjét, valamint Kalocsai Istvánt, a mohácsi Pannon-Montex Kft. ügyvezetőjét jelölték.

A Prima-díj a Prima Primissima megyei kistestvére, és 2007 óta ítélik oda Baranyában, három kategóriában. A kategóriák viszont változnak, leggyakrabban a sport, tudomány, művészet kiemelkedő egyéniségei és kollektívái közül választanak. Emellett a tavalyi esztendőtől az év megyei vállalkozóját is jutalmazzák.

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapította. Az elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

 

Forrás: www.mohacsiujsag.hu

AktuálisBaranya megye MohácsPrima-díj Schweier Ritagála