2024.06.15, Szombat
Átadták az év baranyai iskolarendőre címet

Átadták az év baranyai iskolarendőre címet

police.hu

2017.12.15. 16:00

Az elismerést idén Lantos Ágnes rendőr főtörzsőrmester, a Mohácsi Rendőrkapitányság Bólyi Rendőrőrsének járőrvezetője vehette át.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon 2017. december 12-én Iskolarendőr Szakmai Napon értékelték a 2008-ban indult iskolarendőr-program eredményeit, amelyen átadták „Az év iskolarendőre” elismeréseket is. A díjat idén Baranya megyéből Lantos Ágnes rendőr főtörzsőrmester vehette át, aki járőrvezetői feladatai mellett 2014 óta a Szederkényi- és a Bólyi Általános Iskolában végzi iskolarendőri teendőit. Az év baranyai iskolarendőre a díjat felelősségteljes, lelkiismeretes és aktív munkájával érdemelte ki.

 

 

A Rendőrség számára a gyermekek védelme és a közlekedési nevelő munkában való aktív részvétel immár évtizedek óta az egyik legkiemeltebb feladat, mely mind bűnmegelőzési, mind baleset-megelőzési szempontból komplex tevékenységet igényel. „Az iskola rendőre” program a tapasztalatok szerint nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló baleset-megelőzési tevékenységet. A rendőri jelenlétnek köszönhetően a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érezhetik magukat, valamint az iskolák környékén a gépkocsivezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek.

AktuálisBaranya megyeiskolarendőrgyermekvédelem