2024.07.18, Csütörtök

Miniszteri elismeréseket adtak át az önkéntesség, az esélyteremtés és a gyermekvédelem területén dolgozóknak

MTI

2018.01.23. 15:00

Az önkéntesség, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyteremtése és a gyermekvédelem területén kiemelkedő munkát végző embereknek adtak át miniszteri elismeréseket kedden Budapesten.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Pro Voluntarius, az Esélyteremtésért és a Szent Kristóf-díjak átadásán arról beszélt, hogy azok az "életképes közösségek", ahol az emberek figyelme túlterjed saját magukon és a szűk környezetükön, másokra is képesek figyelni, felelősséget éreznek másokért, többletenergiát és időt áldoznak mások segítésére.

 

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

 

Az átadott elismerések erről az odafigyelésről és a tenni akarásról szólnak - fűzte hozzá.

 

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

 

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a kitüntetettek bizakodást és reményt adnak azoknak, akik sokszor úgy érzik, hogy róluk lemondtak és elfeledkeztek. Nem nézik tétlenül, ha valaki elakad, hanem a kormánnyal együtt az a vágy hajtja őket, hogy mindenkit elindítsanak a saját útján.

2010 előtt sok "elakadt út" volt Magyarországon, de azóta jól bevált gyakorlatokkal sikerült felszabadítani az utakat - mondta, példaként említetve, hogy ma már a romák negyven százaléka dolgozik, és a roma gyerekek majdnem száz százaléka jár óvodába.

Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára megköszönte a díjazottaknak, hogy nekik az "építkezés és a szolgálat" a legfontosabb, mert mindez erősíti az országot és a nemzetet.

A díjazottak között volt a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona, az Otthon Segítünk Alapítvány, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület, valamint Tóth István György, a Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. vezérigazgatója.

Galéria

Aktuáliselismerésönkéntességgyermekvédelemesélyteremtés