2024.05.28, Kedd

elismerés

Magyar animáció varázsolta el a Berlinale zsűrijét: elismerés a Szemem sarka című MOME diplomafilmnek  

2023.02.27

Országos hírek

A Berlinale ifjúsági zsűrijének külön méltatásában részesült a Szemem sarka című animációs film. Az alkotó Erhardt Domonkos a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció szakán a Nemzeti Filmintézet támogatásával készítette a rövidfilmet, amelyet a világ egyik legrangosabb filmfesztiváljának Generation 14+ programjában mutattak be.

Elismerték a Magyar Vöröskereszt kiemelkedő munkáját az önkéntesek világnapja alkalmából

2021.12.03

Országos hírek

Idén 140 éves a Magyar Vöröskereszt és 100 éves a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt.

Miniszteri elismerést kapott a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa

2020.08.26

Helyi hírek

Dr. Tamás Mihály Andrásné 2011 márciusa óta dolgozik a Baranya Megyei Kormányhivatal földművelésügyi szakterületén, amelynek elismert vezetőjeként irányította a magas színvonalú szakmai munkát.

Semmelweis-napon köszönték meg az orvosok, ápolók munkáját

2020.07.04

Aktuális

A járványhelyzet alatt is töretlen, magas színvonalú munkáját köszönte meg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának vezetése több, mint 80 munkatársának, akik Semmelweis-nap alkalmából vehettek át elismeréseket. Az eseményen dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője is részt vett.

Elismerésben részesült a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa

2019.12.22

Aktuális

Kiemelkedő közszolgálati szakmai munkájáért, a példamutató emberi és munkatársi magatartásáért, valamint a közjóért hosszú éveken át végzett tevékenysége elismeréseként 2019. december 14-én Palich Etelka a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke „A Köz Szolgálatáért” díszoklevelet adományozta Farkas Gabriellának.

Bányásznapi elismerést kapott a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa

2019.09.09

Aktuális

Miniszteri elismerésben részesült Kovács István, a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa a 69. Országos Bányásznap központi ünnepségén.

Megyei elismerést vett át a szigetvári táncművészeti iskola alapítója – Kapronczai József elnöki különdíjat kapott

2018.11.30

Kapronczai József tánctanár, a Szigo Kulturális TáncSport Egyesület alapítója, a Táncművészetért Alapítvány elnöke, több évtizedes táncpedagógusi és közösségépítő munkájáért érdemelte ki a Baranya Megyei Önkormányzat Elnöke különdíját. Az elismerést Madaras Zoltán megyei elnök a Standard Táncok Formációs Világbajnokságán adta át, Pécsett a Lauber Dezső Sporcsarnokban.

Miniszteri elismeréseket adtak át az önkéntesség, az esélyteremtés és a gyermekvédelem területén dolgozóknak

2018.01.23

Az önkéntesség, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyteremtése és a gyermekvédelem területén kiemelkedő munkát végző embereknek adtak át miniszteri elismeréseket kedden Budapesten.

Ismét bekerült Pécs a legígéretesebb kulturális úti célok közé

2017.09.18

Idén először megosztott első díj született az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of Excellence, EDEN) projekt keretében.

Elismerésben részesült a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa

2017.07.10

Semmelweis Nap alkalmából az Országos Tiszti Főorvos elismerő oklevelét vehette át a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársa.

Gajdos Tamás és Meronka Péter kapták az első Monspart Sarolta-díjakat

2022.11.17

Országos hírek

A díj a tájékozódási futás népszerűsítéséért, a sportág ismertségének növeléséért vagy fejlődésének elősegítéséért kifejtett kiemelkedő tevékenységért adományozható.

Átadták a legjobb magyar építészeknek járó elismeréseket

2021.10.28

Országos hírek

A Pro Architectura díj a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában, és az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért adományozható. Mások mellett az Eiffel Műhelyház létrehozását és a Károlyi-Csekonics Palota felújítását is díjazták.

Elismerték a Baranya Megyei Kormányhivatal népegészségügyi és foglalkoztatási szakembereinek munkáját

2020.07.07

Aktuális

A koronavírus-járvány korábban nem tapasztalt kihívások elé állította kormányhivatalokat is, amelyekben a veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatosan zajlott a munka. Különösen nagy teher hárult a népegészségügyi és a foglalkoztatási terület szakembereire, akiknek a munkáját dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője ünnepélyes keretek között, elismerő oklevelek átadásával köszönte meg július 6-án, Pécsett.

Elismerésben részesült az önkéntesség támogatója

2020.03.05

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság polgári védelmi nap alkalmából tartott ünnepséget március másodikán, a főigazgatóság központjában. A rendezvényen csaknem negyvenen vettek át elismerést a katasztrófavédelmet támogató tevékenységükért.

Elismerésben részesült a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa

2019.10.11

Aktuális

Az igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár elismerését vehette át dr. Hoózné dr. Zsorda Erika, a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa 2019. október 10-én Budapesten.

Miniszteri elismeréseket kaptak a Baranya megyei kormányhivatal munkatársai

2019.03.16

Aktuális

Március 15-e alkalmából vehettek át elismerő okleveleket a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai tegnap a Várkert Bazárban Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől.

Pozsgai Zsolt Bikalon forgatott alkotása lett a legjobb játékfilm egy indiai fesztiválon

2018.11.08

Kultúra

Pozsgai Zsolt a Megszállottak címmű alkotása nyerte a legjobb játékfilmnek járó díjat az Indiában januárban megrendezendő Kolkatai Nemzetközi Művészfilm Fesztiválon (Calcutta International Cult Film Festival) - közölte a rendező csütörtökön az MTI-vel, miután megkapta az elismerésről szóló értesítést.

Óriásit ugrott előre a PTE a világ zöld egyetemeit rangsoroló listán

2017.12.17

A Pécsi Tudományegyetem idén a 179. helyre került a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán, ami azt jelenti, hogy közel kétszázat lépett előre a 2016-os rangsorhoz képest.

Élelmiszeripari Nagydíjat kapott a komlói tésztaüzem

2017.08.14

A komlói önkormányzat által alapított tésztagyár nyerte a XXIV. Szentlőrinci Gazdanapok Élelmiszeripari Nagydíját.