2024.05.24, Péntek

Százmilliós beruházással felújított épületbe költözik a mohácsi védőnői szolgálat

MTI

2018.01.26. 14:08

A korábbinál nagyobb területű, 100 millió forintos beruházással felújított telephelyen működhet tovább tavasztól a mohácsi védőnői szolgálat.

Szekó József (Fidesz-KDNP) közölte: az egykori Kossuth Lajos utcai óvoda épületét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert európai uniós, valamint kormányzati támogatásból újítják fel, és várhatóan tavasszal átadják a védőnői szolgálat részére.

A szolgálat jelenleg az Eötvös utcában, szűkös helyen, kedvezőtlen infrastrukturális feltételek között látja el feladatait - ismertette a városvezető, aki kiemelte: a rendelkezésre álló épület bővítésére, gazdaságos átalakításra nem volt lehetőség, ezért a szolgálat új helyet kap.

Az önkormányzati tulajdonban lévő, üresen álló, frekventált helyen található óvodai épület könnyebben megközelíthető, a mohácsi kórház közelsége pedig elősegíti az egészségügyi ellátás egyéb területén dolgozó szakemberekkel történő eredményes együttműködést - tette hozzá Szekó József.

Az új telephelyen a védőnői, valamint a házi gyermekorvosi tanácsadó szolgáltatások - a beruházásnak köszönhetően - a jelenleginél nagyobb, mintegy 300 négyzetméteres alapterületen működhetnek.

A polgármester hozzátette: a létesítményben közös váróhelyiséget, új vizsgálót, orvosi rendelőt, tanácsadóhelyiséget, tornaszobát, tanulókonyhát, mosdót, pelenkázót, raktárt és irodahelyiséget alakítanak ki. Az épületet akadálymentessé teszik, a projekt keretében a szolgálat működéshez szükséges eszközöket és bútorokat is beszerzik.

AktuálisTOPberuházás Mohácsfelújított épületköltözésvédőnői szolgálat