2024.03.29, Péntek
Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan fesztiválon
Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar (PTE BTK)‎ - Facebook

Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan fesztiválon

univpecs.com

2018.07.31. 15:00

Idén is Nagyharsányban, az Ősi Pincészet udvarán várja a PTE BTK a kultúra, a társadalomtudományok, a bölcsészet és a művészetek kedvelőit.

A pécsi bölcsészkar világába pillanthat be, aki betér a Pécsi Bölcsész Udvarba augusztus 1-4. között. Beszélgetésekben, játékos együttlétben, koncerteken és színházi előadások során tapasztalhatják meg a kar leendő hallgatói, hozzátartozóik és az érdeklődők, milyen is a hamisítatlan pécsi bölcsész hangulat.

A kar változatos programokkal várja az érdeklődőket.

Két kiállítás formájában tekinthetik meg a vendégek, hogy milyen is a Pécsi Bölcsész élet – hallgatói szemmel, illetve hogy milyen Úton lenni Oroszországban – antropológusként.

A Bölcsész Színházi Udvarban a Klasszika-filológia Tanszék Euripidész Ión c. drámájának beavató színházi előadása lesz látható. Interaktív színházzal várja a látogatókat az Improvokál Társulat, fellép a PTE Integrált Táncegyüttes, ill. nyitott, interaktív színházi próbát tart a Janus Egyetemi Színház (JESZ).

A Kuba libre zenekarral pólókat lehet szitázni, Herzceg Adrienn színművésznővel és tanítványaival pedig interaktív, igazi Katlanra szabott divatbemutatón vehetünk részt, de a Játszó-tér közreműködésével a legjobb társasok is kipróbálhatók.

A délutáni beszélgetéseken a gyógypedagógiai fejlesztés lehetőségeiről, a könyvkiadás és fogyasztás kortárs szerepéről, az irodalom és a divat találkozásáról, ill. a civil esélyekről esik szó. Esténként könnyűzenei koncertek (Pszieszta Band, MSU613, Kubalibre, stb.) és kertmozi ígér kikapcsolódást.

Aki pedig megpihenne a nap folyamán, a Csorba Győző Könyvtár retro olvasóligetében relaxálhat egy könyv mellett, amihez az Ősi Pincészet borait kortyolgathajta.

Részletes program: http://www.ordogkatlan.hu/2016/05/pecsi-bolcsesz-udvar.html

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2010896052254338/

AktuálisBaranya megyePTE NagyharsányPécsi Bölcsész Udvar