2023.12.07, Csütörtök
Telefonon keresztül károsítottak meg három Baranya megyei nőt
pexels - illusztráció

Telefonon keresztül károsítottak meg három Baranya megyei nőt

police.hu

2018.08.05. 21:06

Vádemelést javasol a rendőrség egy pápai férfi ellen, aki telefonon keresztül csalt ki pénzt három baranyai nőtől.

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 33 éves pápai férfi ellen, aki 2017 nyarán egy vajszlói, egy görcsönyi, és egy pécsi nőt is megkárosított. A megalapozott gyanú szerint a férfi felhívta a sértetteket, azzal az ürüggyel, hogy ő az egyik mobiltelefonos szolgáltató munkatársa, és a rendszer szerint regisztrálniuk kell telefonjukat. Ezután arra kérte őket, hogy a regisztrációhoz az általa megadott telefonszámokra küldjenek SMS-t. A sértettek követték a férfi útmutatásait, azonban az általuk elküldött SMS-ekkel nem regisztrációt, hanem telefonegyenleg-feltöltéséket hajtottak végre a férfi által megadott telefonszámokra. A rendőrök a nyomozás során beazonosították a csalót, majd elfogták, és kihallgatták gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pécsi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

A telefonos csalások elkerülése érdekében fogadja meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait, melyeket itt olvashat!

AktuálisBaranya megyetelefonmegkárosításcsalóegyenlegfeltöltés