2024.04.19, Péntek

Megújult a Mohácsi Járási Hivatal

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.09.21. 17:30

Közel 100 millió forintos beruházás eredményeként új épületrésszel bővült a Mohácsi Járási Hivatal. A felújított és kibővített épület 2018. szeptember 19-i ünnepélyes átadásán Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár is jelen volt.

A beruházásra részben a Magyar Állam, részben a Baranya Megyei Kormányhivatal biztosította a forrásokat. A meglévő irodaépület közel 332 m2-es bővítésével került sor a felújításra, melyet a baranyai székhelyű HVS-BAU Kft. végzett el.  Az új épületrész – melyben számos modern irodát, kiszolgáló helyiséget alakítottak ki – a Mohácsi Járási Hivatal Földhivatali Osztályának biztosít helyet. Ezáltal lehetővé vált, hogy a járási hivatal hét osztálya közül öt ugyanazon a helyszínen működhessen, ami azért is fontos, mert egy-egy ügy elintézése több szakterületet, több osztályt is érinthet, és a fizikai közelség kényelmesebb, gyorsabb, hatékonyabb ügyintézést tesz lehetővé az ügyfelek számára.

Az épület ünnepélyes átadásán elsőként dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott és Szekó József polgármester köszöntette a megjelenteket, majd ezt követően Bánki Erik országgyűlési képviselő beszélt a szolgáltató állam fontosságáról. Dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár hangsúlyozta, a mohácsihoz hasonló történelmi múltú épületek megőrzése, új tartalommal való feltöltése fontos felelőssége a ma emberének. Hozzátette, minden hivatali épületet érintő beruházás kiemelt célja, hogy az ügyintézés színvonala javuljon, hogy az emberek még nagyobb megelégedéssel intézhessék ügyeiket az állammal.

A rendezvényt követően dr. Tuzson Bence államtitkár interjút adott a Dunántúli Naplónak, melyben az ügyintézés egyszerűsítésére vonatkozó további javaslatokról, az elektronikus közigazgatással kapcsolatos kihívásokról, illetve a közszférában várható további átalakításokról, bérrendezésről is beszélt. Az interjú ide kattintva olvasható.

AktuálisBaranya megyefelújításMohácsi Járási Hivatal