2024.04.27, Szombat
Pályaválasztási kiállítást tartottak Szigetváron
baranya.katasztrofavedelem.hu - Fotós: Szigetvár KVK [Vissza]

Pályaválasztási kiállítást tartottak Szigetváron

baranya.katasztrofavedelem.hu

2018.11.17. 23:00

A Baranya Megyei Kormányhivatal Szigetvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály a megyei rendezvényhez kapcsolódóan idén is megszervezte a Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót 2018. november 14.-én Szigetváron, a Zrínyi Miklós Gimnázium sportcsarnokában.

A szakmabemutató és kiállítás a továbbtanulni szándékozó fiatalok, és a pedagógusaik körében népszerűsítette a tűzoltói hivatást.

Az érdeklődök részletes tájékoztatást kaptak azokról a feltételekről, amelyek szükségesek ahhoz, hogy valaki felvételre kerülhessen tűzoltói beosztásba, és a rendvédelmi oktatást nyújtó iskolákról.

A kiállítás alatt szervezett vetélkedő egyik állomása volt a katasztrófavédelem. Feladatként a veszélyességi piktogramokat jelképező kockák időre történő helyes kirakását kellett megoldani.

A jelenlévő kollégák mindent megtettek annak érdekében, hogy népszerűsítsék a fiatalok körében a tűzoltói hivatást, segítve ezzel pályaválasztásukat. Lehetőségük nyílt a bevetési ruházat felpróbálására és a tűzoltóautó megtekintésére. A kiállításon rendkívül népszerű volt a katasztrófavédelem standja.

AktuálisBaranya megyeSzigetvárpályaválasztási kiállítás