2024.04.14, Vasárnap
Újabb rekortánborítású sportpálya építésére nyert pályázatot Komló
pixabay - illusztráció

Újabb rekortánborítású sportpálya építésére nyert pályázatot Komló

MTI OS

2018.12.13. 13:00

A többféle labdajátékra is alkalmas pálya körtvélyesi városrészben épül meg, ahol a jelenlegi bitumenes pálya alkalmatlan ezekre a szabadtéri sportolási lehetőségekre.

Tovább folytatódik a sportváros-program Komlón. Az elmúlt években számos, szabadtéri sportolásra alkalmas létesítményt épített az önkormányzat az edzőparktól a futópályáig. Ezek egytől egyig ingyenesek és bárki használhatja őket, így egyre több komlói találhat már a lakóhelye közvetlen közelében valamilyen testmozgási lehetőséget.
A kínálat jövőre tovább bővül: nyert az önkormányzat pályázata a Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályaépítési programjában. Ennek köszönhetően 22x42 méteres, rekortánborítású sportpálya épülhet a körtvélyesi városrészben. A közel 50 millió forintos költségvetés 70%-át állja a szövetség, az önerőt a város biztosítja. Az építés a támogatási szerződés megkötése után, jövőre indulhat.
A pálya kispályás focira, kézilabdára és kosárlabdára is alkalmas lesz. Mivel megfelel a sportági szakszövetségek szabványainak, így akár hivatalos versenyeket is lehet rendezni rajta. A fő funkciója azonban nem ez lesz, hanem értelemszerűen a tömegsport. A minta a Szilvásban nemrég átadott hasonló pálya, amelyet a sportközpont üzemeltet és az októberi átadás óta egyre többen használnak.
„Komló széttagolt településszerkezete következtében nagyok a távolságok városon belül. A körtvélyesiek a belvárosi és a szilvási sportparkoktól is messzire esnek, ezért választottuk ezúttal ezt a városrészt. Tervezzük további közösségi sportlétesítmények építését is: már előkészítés alatt van a pályázat egy hasonló műfüves pályára, ami Gesztenyésben épülhet meg – beszélt a jövőről Polics József polgármester.

AktuálisBaranya megyerekortánKomló sportpályaszabadtéri sport