2024.02.21, Szerda
Energiatudatossági program indul Komlón
SolarKit Magyarország Facebook - illusztráció

Energiatudatossági program indul Komlón

MTI OS

2019.01.27. 08:00

Az energiatakarékosság és az energiahatékonyság lesznek a hívószavai az év végéig tartó komlói programsorozatnak, amelyre a napokban nyert ötmillió forint európai uniós támogatást a város.

Ismeretterjesztő rendezvénysorozatot indít a komlói önkormányzat az energiafelhasználással kapcsolatban gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A központi téma az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségek. „A XXI. század ránk váró kihívásainak egy jelentős hányada energetikai természetű, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy az emberek tisztában legyenek a korlátokkal és a lehetőségekkel egyaránt” – indokolta a projektet Polics József polgármester.
Az energiával való takarékos gazdálkodás mindenki számára fontos feladat, ezért a programok több korosztályt is megszólítanak. Az első számú célcsoportok a város iskolásai és az ingatlantulajdonosok, továbbá az épületüzemeltetéssel foglalkozó szakemberek és a komlói cégek ügyvezetői, műszaki vezetői lesznek. Részükre többek között ismeretterjesztő előadásokat, workshopokat és fórumokat szervez az önkormányzat, elsősorban a nagyobb városi rendezvényekhez kapcsolódóan. Az iskolások eközben a témával foglalkozó szakkörökön, tanulmányi versenyen és játékos, kreatív foglalkozásokon vehetnek részt.
„Azt szeretnénk, ha minél többen jönnének el ezekre a programokra és olyan impulzusokat kapnának, amelyek révén saját környezetükben, ha csak minimálisan is, de változtatni tudnának az energiával való bánásmódjukon. Néhány éve szerveztünk már hasonló rendezvényeket, amelyek nagyon népszerűek voltak. Hasonló sikerben reménykedünk most is” – osztotta meg várakozásait a polgármester.
Az év végéig tartó programsorozatra ötmillió forintot nyert a város a KEHOP-5.4.1-16 „Szemléletformálási programok megvalósítása Komlón” című projekt keretében. A rendezvényeket az idei év során fogják megtartani.

AktuálisBaranya megyeenergiahatékonyságKomló energiafelhasználás energiatudatossági programenergiatakarékosság