2024.05.21, Kedd
Csaknem 340 millióból újítják fel a nagyharsányi szoborparkot
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc - Nagyharsányi szoborpark

Csaknem 340 millióból újítják fel a nagyharsányi szoborparkot

MTI

2019.02.27. 08:00

Csaknem 340 millió forintos beruházással megújul a Villány szomszédságában található nagyharsányi szoborpark - tájékoztatta a fenntartó Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) az MTI-t.

A közlemény szerint a Környezeti és energiahatékonysági operatív programból (Kehop) finanszírozott projektnek köszönhetően új, korszerű, a tájba illő stílusú fogadóépület váltja fel "a korábbi egyszerű létesítményt".

A szoborparkot övező sziklafal peremén panorámasétányt alakítanak ki, amely lehetővé teszi a látogatók biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen - tették hozzá.

A DDNPI felhívta a figyelmet arra, hogy április 25-től - a munkálatok idejére - a szoborpark ideiglenesen bezár. A létesítményt a tervek szerint 2019 novemberében nyitják meg újra a látogatók előtt.

A nemzeti park egyúttal közölte azt is, hogy március elsejétől az abaligeti Denevérmúzeumban korszerűsítési munkálatok kezdődnek, amelynek ideje alatt a múzeum zárva tart, előreláthatólag késő őszig.

Teljesen megújul az épület, valamint a denevérek titokzatos életét, táplálkozását, vándorlását bemutató kiállítás - ismertették.

AktuálisBaranya megyefelújításDDNPINagyharsánynagyharsányi szoborpark