2024.05.18, Szombat
Vádat emeltek egy pécsi buszvezetőt súlyosan bántalmazó férfi ellen
MTI Fotó - illusztráció

Vádat emeltek egy pécsi buszvezetőt súlyosan bántalmazó férfi ellen

MTI

2019.03.06. 08:00

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly nyáron rátámadt egy pécsi buszvezetőre és súlyosan bántalmazta.

A Baranya Megyei Főügyészség keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi 2018 júliusában Pécsett egy helyi járatú buszon a sofőr többszöri felszólítására sem mutatta fel a bérletét és jegyet sem érvényesített. Mivel a sofőr nem volt hajlandó elindulni, a bliccelő dühében a vezetőfülke ajtajának üvegére csapott, majd a buszvezetőt ököllel arcon ütötte.

A sofőr ekkor felszólította, hogy szálljon le a buszról, mire a férfi sértegetni és fenyegetni kezdte. Mindezek miatt a buszvezető rendőrt hívott, ezért a vádlott mellkason vágta, majd a csuklójánál fogva megrántotta; utóbbi miatt a sértettnek kifordult a válla.

A támadó nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott: a buszvezetőnek a bántalmazás következtében felrepedt a szája, kificamodott a válla és töréseket is elszenvedett - írta a vádhatóság.

PécsAktuálisBaranya megyevádemelésbuszvezetőbántalmazás