2024.04.15, Hétfő
Tűzoltási gyakorlaton vettek részt Baranya megye tűzoltó egyesületei
Baranya Megyei Kormányhivatal

Tűzoltási gyakorlaton vettek részt Baranya megye tűzoltó egyesületei

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.04.03. 13:00

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megyei tűzoltási gyakorlatot szervezett a közreműködő és önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületek részére, amit a hétvégén tartottak meg.

A megyei egyesületeken (Mecseknádasd-, Pécs-, Szabadszentkirály-, Szászvár Önkéntes Tűzoltó Egyesület) kívül Somogy megyéből, Szentbalázsról érkeztek még önkéntes tűzoltók, valamint a Pannon Hőerőmű Zrt. is képviseltette magát. A gyakorlaton részvevő egyesületi tagok száma így meghaladta a harminc főt.

A gyakorlat helyszínéül a szervezők a volt pécsi Á/1 laktanyát választották, ahol két épületben kialakított káreseti szituáció felszámolását végezték az egyesületi tagok a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság készenléti szolgálata és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat közreműködésével.

A beavatkozások során a zárt téri és a talajszint alatti tűzoltás taktikai lépéseit gyakorolták a résztvevők. Megismerték a több száz fokos hőterhelés hatásait, megtapasztalhatták, hogy milyen nehéz egy füsttel telített helyiséget átvizsgálni, valamint milyen előnyöket szolgál a hőkamera alkalmazása.

A jelenelvő egyesületi tagok nagy létszámára való tekintettel a feltételezéseket ismételődően alakították ki a szervezők, így valamennyi önkéntes tűzoltó kipróbálhatta rátermettségét.

Az egyesületek tagjai hasznosnak ítélték meg a gyakorlatot, köszönetüket és egyben reményüket fejezték ki, hogy a jövőben is részt tudnak venni ilyen eseményen.

AktuálisBaranya megyeKatasztrófavédelemtűzoltási gyakorlat