2024.04.23, Kedd
Hatvanöt millió forintot fordítanak ebben az esztendőben Mohácson utak és járdák felújítására
mohacsiujsag.hu

Hatvanöt millió forintot fordítanak ebben az esztendőben Mohácson utak és járdák felújítására

mohacsiujsag.hu

2019.05.14. 20:00

Az önkormányzat költségvetésében hatvanöt millió forintos keretet különítettek el korábban utak, járdák felújítására, s a közelmúltban arról is határozott a képviselő-testület, a városban hol kerül sor beavatkozásokra idén.

Ebben az esztendőben is folytatódik a mohácsi járda- és útrekonstrukciós program, az elvégzendő feladatokra a korábbiakhoz hasonló nagyságú keretet, hatvanötmillió forintot különítettek el a város költségvetésében - írja a mohacsiujsag.hu.

A felhasználható forrás tehát adott volt, az összeg felhasználásáról pedig a közelmúltban határoztak a képviselők.

A döntés értelmében az Ete János utcában parkolót építenek, megközelítő úttal, összesen mintegy kétezer négyzetmétert érintenek a munkálatok.

A Hársfa utca 2-4-6 épületek között út épül, aszfaltburkolattal látják el a Tomori-közt. A Szent Imre utcában megoldják a csapadékvíz elvezetését, csakúgy, mint egyes ingatlanok előtt az Árok és a Rákóczi utcákban.

Járda építése kerül sor többek között a Park utcában, a Dárda utca déli oldalán, az Arany János utca keleti oldalán, a Szent István utcában. A Kígyó utca déli oldalán és a Bérkocsi utca egy részén felújítják a gyalogjárót.

Az elmúlt években városszerte hasonló beavatkozásokra került sor, kisebb-nagyobb útburkolati hibákat javították ki például az autóbusz-pályaudvar területén és annak környezetében, valamint a Baross, a Gőzhajó, a Szabadság, a Dózsa György és a Rózsa utcákban.

Rendbe tették a Tomori, a Gólya, a Hunyadi, a Bocskai utcákat, valamint felújították a Kinizsi-, a Hunyadi-, a Szűk-, a Tomori- és a Gólya utcákat is.

Aktuális MohácsBaranya megyeútfelújításjárdafelújítás