2024.03.04, Hétfő
Iskolafelújítások Komlón
Szilvási Általános Iskola - Facebook

Iskolafelújítások Komlón

MTI OS

2019.07.24. 23:02

A nyári szünetet kihasználva több, az önkormányzat tulajdonában lévő komlói iskolában és óvodában is felújítási munkák kezdődtek.

A kenderföldi és a szilvási általános iskolák mellett a szakképző is érintett.
Az iskolaépületek felújítására, karbantartására a nyári szünet a legjobb alkalom, amikor a tanítás zavarása nélkül dolgozhatnak a szakemberek. Komlón rendszeres gyakorlat, hogy építőmunkások veszik át ilyenkor a diákok helyét. „Bár az iskolák fenntartóivá a tankerületek és a szakképzési centrumok váltak, az ingatlanok továbbra is az önkormányzat tulajdonában vannak. Ezért jó gazda módjára folyamatosan javítjuk és korszerűsítjük őket” – mondta el Polics József polgármester.
Ezen a nyáron az ebédlők és a tálalókonyhák vannak soron. A kenderföldi általános iskolában a konyhai személyzet részére saját szociális blokkot alakítanak ki és ehhez kapcsolódóan villanyszerelési munkákat is végeznek az ebédlőben és a hozzá tartozó folyosón. Például felszerelnek a gyerekeknek egy higiénikus kézszárító berendezést. Zárásként festés-mázolás vár az érintett helyiségekre.
Eközben a szilvási iskolában a szabadon futó villanyvezetékeket vésik be a falba az étkezőben. Itt is az ebédlő és a tálalókonyha festésével zárul a felújítás. Így szeptemberre mindegyik komlói intézmény konyhája maximálisan megfelel majd a törvényi előírásoknak.
A szakközépiskola és a gimnázium közösen használt konyhaszárnyában egy korábbi beázás miatt a tető szigetelését csinálják meg augusztusban. Emellett kisebb karbantartási munkák folynak az óvodákban, például a Hunyadi és a Tompa Mihály utcákban. A felújítások teljes költségvetése több mint 10 millió forintot tesz ki. Ezt az önkormányzat jórészt saját erőből állja, míg a középiskolai konyha tetejének javításához a tankerület is hozzájárul.
„Külső vállalkozók és a városi Gazdasági Ellátó Szervezet alkalmazottai – például az intézményi karbantartók – közösen dolgoznak a felújításokon. Tanévkezdésre mindennel elkészülünk” – ígérte a polgármester.

AktuálisiskolafelújításKomló Baranya megye