2024.05.28, Kedd
Folytatódik a komlói közmunkaprogram
MTI Fotó: Kovács Tamás - illusztráció

Folytatódik a komlói közmunkaprogram

MTI OS

2019.09.20. 21:15

Változatlan feltételekkel meghosszabbítja 2020. február végéig a városi közfoglalkoztatási programot a komlói önkormányzat.

Az elnyert állami támogatásnak köszönhetően minden igénylőnek fognak munkát adni.
Összesen háromszáz ember öt hónapos foglalkoztatását fedezi az állami támogatás, amelyről a napokban írta alá a szerződést az önkormányzat részéről a Városgondnokság. „Elértük a Belügyminisztériumnál, hogy biztosítsák a forrásokat a városi közfoglalkoztatási program változatlan feltételekkel történő folytatásához. Ezért mindenkinek lesz munkája a jövőben, aki jelenleg közmunkásként dolgozik, sőt, új embereknek is jut hely” – foglalta össze Polics József polgármester.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 2020. február 28-ig a jelenlegi feltételekkel dolgozhatnak további az érintettek. Az értékteremtésért többször is hivatalosan kitüntetett komlói közfoglalkoztatási programban jelenleg nagyjából 250-260 ember tevékenykedik, vagyis a rendelkezésre álló keretszám nincs kitöltve. Nekik a szeptember végén lejáró szerződésüket további öt hónapig meg fogja hosszabbítani a város. Emellett új közmunkások felvételére is lesz lehetőség.
„Néhány éve ezernél is többen dolgoztak a közfoglalkoztatásban Komlón. Szerencsére a többségük rendes állásban el tudott helyezkedni, de a programokra továbbra is szükség van. A 300 fős keretet mindenképpen ki akarjuk tölteni, ezért új jelentkezőket is várunk. A jelenlegi munkanélküliségi adatok alapján minden jogosultnak fogunk tudni munkát adni” – ígérte a polgármester.

AktuálisKomló Baranya megyeközmunkaprogram