2024.04.27, Szombat
Kiállok érted
police.hu

Kiállok érted

police.hu

2019.09.25. 16:47

A Szigetváron megtartott bűnmegelőzési rendezvényen több mint százan vettek részt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szigetvári Rendőrkapitányság munkatársainak szervezésében a Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat  2019. szeptember 24-én a szigetvári Vígadóban tartottak előadást, amelyen a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek, valamint az intézmény gyermekvédelmi szakdolgozói vettek részt.

A Kiállok érted - komplex társadalom-érzékenyítő és preventív pilot program a Norvég Civil Támogatási Alap gondozásában indulhatott el 2015-ben.

A projekt az Országos Rendőr-főkapitányság közreműködésével valósult meg, amelynek célja a gyermekotthonban élő gyermekek és környezetük, továbbá a velük foglalkozó szakemberek figyelmének felhívása a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire - az áldozattá válás folyamatától egészen az emberkereskedelem működéséig.

A történetben Kitty és Sunny vonaton utazik Nyíregyházáról Budapestre. Az a tervük, hogy továbbmennek Hollandiába. Sunny épp most szökött meg egy gyermekotthonból. Ahogy a vonat halad, úgy mosódik el a mese és a valóság határa. Kitty, Sunny és Marlenka története a színpadon találkozik, meséjük szegénységről, kiszolgáltatottságról, szeretethiányról és sorsszerűségről beszél, és talán ad némi reményt.

 

Az esetek többségében a kizsákmányolás önkéntes beleegyezéssel kezdődik, amely az emberi érzékenységre épít. Keltsen gyanút Önben is egy olyan álláshirdetés, amelyből nem derül ki a hirdető cég neve!

Legyen óvatos, ha a külföldi munkavállalást úgy propagálják, hogy az állás betöltésének nem feltétele az idegen nyelv tudása!

Galéria

AktuálisSzigetvárBaranya megyebűnmegelőzés